Tarih: 12.06.2016 16:07

Outlet Center Kavşağı’nın köprü kirişleri yerleştiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

Bölgedeki trafiği transit hale getirmek ve akış sağlamak için köprülü kavşak yapılıyor. Kuzey rampası büyük oranda tamamlanan kavşakta öngermeli kiriş uygulamaları başladı. Köprü ayaklarının üzerine vinçler yardımıyla kirişler yerleştiriliyor.

DÖNÜŞLER KÖPRÜ ALTINDAKİ KAVŞAKTAN

Kavşağın güney kenerayak çalışmaları devam ediyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte hizmete girecek olan köprülü kavşak, kuzey-güney araç trafiğini transit hale getirecek. Outlet Center’den çıkan araçlar köprü altındaki döner kavşağı kullanarak Sanayi Mahallesi, Gölcük ve İzmit Şehir Merkezi yönüne ya da dönüş yapabilecekler. Sanayi Mahallesi yönünden gelen araçlar da yine köprü altındaki döner kavşağı kullanacaklar.

TÜRKÇAKAL BULVARI İZMİT YÖNÜNE TEK ŞERİT

Kavşak yapımı süresince Adalet Köprüsü ve Salim Dervişoğlu Caddesi’nden Gölcük istikametine giden araçlar, alternatif olarak Outlet Center alışveriş merkezi arkasında hazırlanan servis yolunu kullanıyor. Ömer Türkçakal Bulvarı’nı kullanarak Gölcük istikametinden İzmit yönüne gelen araçlar yine mevcut yolu kullanarak İzmit'e ulaşıyor.

176 METRE KÖPRÜ

Proje anayolu bin 310 metre uzunluğunda olup, doğu ve batı yan yolların uzunluğu bin 20 metre olacak. Anayol 2x2 olacak şekilde tasarlanmış olup, her iki anayola paralel 2 şeritli yan yollar teşkil edildi. Platform genişliği anayol ve yan yollarla beraber 43 metre olacak. Yapılacak köprüler doğu-batı olmak üzere 2 adet olup her bir köprü 176 metre uzunluğunda. 8 metre genişliğinde yol ve 1.50 metre tretuvarı bulunan köprüler 5 adet orta ayak 2 adet kenar ayaktan oluşacak. Her köprüde 7 adet öngermeli kiriş bulunacak.

1-(2)-(2).jpg1-(3)-(1).jpg1-(4)-(1).jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —