• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,18% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5985,17% 0,51
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Otobüs biletleri tükendi

Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala otobüs biletleri tükendi

EKONOMİ 2.06.2018 11:50:00 0
Otobüs biletleri tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Ramazan Bayramı öncesi otobüs biletlerinin tükendiğini belirterek, "8 Haziran da dahil olmak üzere o tarihten bayrama kadar olan otobüs biletlerinin hepsi tükendi ek sefer koymaya başladık" dedi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının ilk yarısının geride kaldığını hatırlatarak, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri olsa da bayramın yaz ayının başına denk gelmesiyle otobüs biletlerine yoğun talep olduğunu dile getirdi.

Ramazan Bayramı öncesindeki haftanın otobüs biletlerinin tükendiğini belirten Özcan, "8 Haziran da dahil olmak üzere o tarihten bayrama kadar olan otobüs biletlerinin hepsi tükendi. O tarihten bayrama kadar ek sefer koymaya ve bu seferlerin biletlerini satmaya başladık. Onlar da yavaş yavaş dolmaya başladı." dedi.

İstanbul'dan günlük ortalama bin 500-bin 600 otobüs seferi yapıldığını, bunun ortalama yüzde 25'inin Trakya, yüzde 75'inin ise Anadolu'ya gittiğini anımsatan Özcan, "Bu bin 500-bin 600 sefere ek olarak, 8 Haziran sonrası ilk günler için 400-500 sefer koyduk. Bayramdan önceki 3 gün için de 600 sefer koyduk. Onların biletleri de hızlı bir şekilde tükeniyor." diye konuştu.

"Son bir haftada 630 bin kişiyi memleketine taşıyacağız"

Birol Özcan, ek seferlerle birlikte son hafta İstanbul'dan günde ortalama 2 bin otobüs seferinin yapılacağını, bunun, bir haftalık süreçte 14 bin sefer anlamına geldiğini belirterek, "Her otobüste ortalama 45 yolcu bulunuyor. Bu rakam da 630 bin yolcu yapıyor. Yani, son bir haftada 630 bin kişiyi memleketine, ziyaret yapacağı kente, eşinin, dostunun, akrabasının yanına taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Bilet fiyatlarına zam yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine de Özcan, şöyle dedi: "Otobüs fiyatları için tavan fiyatlar vardır. Normalde 100 lira olan bir bilet fiyatını rekabet nedeniyle firmalar yolcusuna 70 liradan satabiliyor. Böyle yoğun zamanlarda bu rakamlar 80-90 liraya çıkabiliyor. Yani, tavan fiyatı geçmiyor. Son aylarda akaryakıta gelen zamlar zaten bizi zor duruma düşürdü."

Korsan taşımacılık ve servis minibüsü uyarısı

TOFED Genel Başkanı Özcan, bazı yolcuların, gidecekleri yer için tüm firmalara sormadan alternatif bilet arayışına girdiğini ifade ederek, bu gibi durumlarda yolcuların panik yapmaması gerektiğini söyledi.

Özcan, devamla şunları kaydetti: "Yolcularımız mutlaka ve mutlaka otogardan kalkan otobüs firmalarından biletlerini alsın. Öyle mahalle arasından kalkan, biletleri kasapta, manavda satılan şirketlerden bilet almasınlar. Aksi takdirde açıkta kalabilirler. Ayrıca, zaman zaman 3-4 aile birleşip servis minibüsü tutarak memleketine gitmek istiyor. Bu gibi durumlarda söz konusu minibüsler denetlenemediği için birçok eksik olabiliyor. Mesela, şoför deneyimsiz oluyor, belgeler eksik oluyor. Yolda kalabiliyorlar. Allah korusun, kaza bela olabiliyor. O yüzden vatandaşlarımızdan bu konuda çok dikkatli olmalarını istirham ediyorum." 

Babaeski’de aile sağlık merkezlerinde yangın eğitimi verildi

Otomobil bariyerlere çarptı: 2 yaralı

Bursa uçağında hayatını kaybedenlerin yakınlarından yürek burkan istek

Diyarbakır’a nefes aldıracak Naturapark’ta altyapı çalışmaları başladı

Akçadağ’da mevsimlik tarım işçileri için yeni barınma alanı

Elazığ’da GES projesi hayata geçiriliyor

"Horoz" lakaplı bu araca galoşsuz binmek yasak

Bursa’da Meslek Lisesinde Dünya Seninle Konuşuyor etkinliği

Mersin’de gençlere yönelik yeni kariyer projeleri tanıtıldı

Huzurevi sakinlerine özel konser

Samsun’da coğrafi işaretli ürün sayısı artıyor

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Karakülah, ’20. Yıla Bütüncül Bakış Sempozyumu’na katıldı

Diyarbakır 2025 yılında turist rekoru kırdı

Bilecik’te yıllardır beklenen kaldırım çalışması tamamlandı

Söğüt Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

Bilecik’te yüzde 100 hibeli istiridye mantar üretimi başladı

Kaza yapan otomobil refüjde terk edilmiş bulundu

Bilecik’te ‘Hatasız hekimlik mümkün mü’ semineri düzenlendi

Malatya’da gölete giren genç hayatını kaybetti

Konyaspor ile Kayserispor kritik randevuda

Kütahya’da genç zihinler geleceğe ışık tuttu

Kütahya Emniyeti’nden semt pazarlarında güvenlik bilgilendirmesi

Erciyes 38 FK kritik virajda

Zirvede Şekerspor damgası

Kocasinan Şimşekspor Kahramanmaraş yolcusu

Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Jandarmadan siber dolandırıcılık operasyonu, 2 tutuklama

Bursa’da kırmızı ışık ihlali kazayı böyle getirdi : 2 kadın yaralı

Batı Akdeniz göllerinde tehlike çanları: Burdur Gölü son 50 yılda su hacminin yarısını kaybetti

Plakası kapalı gezen motosikletin ehliyetsiz sürücüsü bekçilere yakalandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.