Tarih: 26.06.2012 14:29

Oto çetesinde 10 tahliye!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Ekipleri tarafından  geçtiğimiz yıl Mayıs ayında  başta Kocaeli olmak üzere, İstanbul, Bursa, İzmir, Muğla, Antalya ve Burdur illerinde rent a car firmalarından kiraladıkları araçları sahte evraklarla alıp internet üzerinden sattıkları iddia edilen çeteye  operasyon düzenlemiş, operasyonda 21 kişi gözaltına almıştı. 

 

 

 

 

Adliyeye çıkarılan zanlılardan 15'i tutuklanırken dava Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlamıştı. Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın daha önceki celselerinde 5 kişi  tahliye olmuş, 10 kişinin ise tutuklu yargılanmalarına karar verilmişti. Bugün devam eden davaya; tutuklu sanıklar Bünyamin Kutur, Gökhan Arif Dağ, İsmail Yılmaz, Aykut Bayır, Suha Barut, Mustafa Karanis, Gazanfer Gelen, Gökhan Gelgeç ile başka suçtan tutuklu olan Mehmet Özgür Çetingöz ve Ulaş Canpolat ve sanıkların avukatları Nazmi Küçükosmanoğlu, Cengiz Sarıbay ve Fatih Şengezer katıldı.

 

 

 

Tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Tutuklu sanıklar da mağdur olduklarını ifade ederek tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti davaya bir süre verdiği aranın ardından açıkladığı kararında tutuklu olarak yargılanan sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına karar verdi. Sanıkların yakınları karar sonrası gözyaşına boğuldu. Tutuklu yargılanan sanığın kalmadığı 'Kontak 41' davası 13 Kasım Salı gününe ertelendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —