Tarih: 24.07.2020 11:26

Osmanoğlu,Bir başkaldırı simgesi olan 24 Temmuz

Facebook Twitter Linked-in

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu mesajında şunları belirrti:

24 Temmuz 2020 günü basında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümü. 24 Temmuz bildiğiniz gibi II. Meşrutiyet'te 1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde 24 Temmuz'da çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gün. Bir başkaldırı simgesi olan 24 Temmuz günümüzde Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan; ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basınımız, demokrasinin yaşaması ve gelişmesi için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.
 
Değerli basınımıza düşen en büyük ödevlerden biriside içinde yaşadığı toplumun milli ahlaki insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği Muasır Medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktadır.

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanlığı olarak, Halkımıza ve Devletimize verdiği değer ve gösterdiği hassasiyetle toplumumuzun gelişiminde de önemli rol oynayan, başta Gebze’de faaliyette bulunan yerel gazete, internet gazeteciliği, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve bütün ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli Basınımız olmak üzere bütün Dünya Basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyoruz.”dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —