• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,81% 0,19
  • EURO

    50,19% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5957,27% 0,04
  • Ç. ALTIN

    9607,99% -0,01

Osmanlının ilk başşehri Yenişehir’de Osmanlı dönemi yaşatılacak

Osmanlının ilk başşehri Yenişehir’de Osmanlı dönemi yaşatılacak

KÜLTÜR - SANAT 19.12.2025 16:43:39 0
Osmanlının ilk başşehri Yenişehir’de Osmanlı dönemi yaşatılacak
Orhangazi tarafından Osmanlı’nın ilk başşehri Yenişehir’e bağlı Yarhisar köyüne yaptırılan Nilüfer Hatun camii, hamamı,ve çeşmenin olduğu tarihi köye Yenişehir Güneşin Kadın kooperatifi tarafından Avrupa Birliğinden onaylı ICMPD’ninEnhancer Projesi kapsamında tarihi dokuya uygun çadırlardan oluşan "Oba Pansiyon" alanı yapılıyor.
Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Yarhisar köyünde köyün doğal ve kültürel dokusuna uygun olarak kıl çadırlardan oluşan "Oba Pansiyon" alanı oluşturuluyor. Proje, bu yönüyle Türkiye’de kadın kooperatifleri tarafından kurulacak ilk işletme olma özelliğini taşıyor.
Kıl çadırlardan oluşan oba pansiyon kuruluyor
Yenişehir Belediyesi tarafından desteklenen Güneşin Kadınları Kooperatifi tarafından yürütülen "Güneşin Kadınları Yarhisar Turizm ve İstihdam Projesi", tüm hızıyla tamamlanıyor. Kooperatif Türkiye genelinde seçilen 50 başarılı kooperatif arasında yer alarak Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazanmıştı. Proje kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Güneşin Kadınları Kooperatif Başkanı Naciye Özdemir, altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Proje alanında gerçekleştirilen zemin düzenleme çalışmaları ile katlı proje alanının şev taşı düzenlemeleri tamamlandı. Proje 4 bölgeden oluşacak proje alanında; ilk bölümde, restoran, yönetim ve idare ofisi, resepsiyon, mutfak, çamaşır odası, veranda ve tuvaletler olacak. İkinci bölümde, kafe ve oturma alanları, üçüncü bölümde, her biri 4 kişilik ailelerin kullanımına uygun, içerisinde banyo ve tuvaleti bulunan 10 adet kıl çadır yer alacak. Dördüncü bölümde ise aktivite alanları yer alacak. Proje kapsamında, Yarhisar’ın doğal ve kültürel dokusuna uygun olarak kıl çadırlardan oluşan "Oba Pansiyon" alanı oluşturuluyor. Proje, bu yönüyle Türkiye’de kadın kooperatifleri tarafından kurulacak ilk işletme olma özelliğini taşıyor. Toplamda " diye konuştu.
Başkan Ercan Özel: "Kadının emeğiyle büyüyen her projenin arkasındayız"
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Yenişehir’in kalkınmasını yalnızca tarım ve sanayiyle değil; turizm, kültür ve kadın emeğini merkeze alan projelerle birlikte düşünüyoruz. Güneşin Kadınları Kooperatifi’nin, Avrupa Birliği destekli böyle güçlü bir projeyi ilçemize kazandırmış olması bizler için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Yarhisar’ın tarihi ve doğal dokusuna uygun şekilde hayata geçirilen bu proje, hem kadın istihdamına katkı sağlayacak hem de ilçemizin turizmde hak ettiği yere ulaşmasına önemli bir ivme kazandıracak. Kadının emeğiyle büyüyen her projenin arkasındayız."

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "HAK-İŞ olarak ülkemize ait hangi sorun varsa orada olmak zorundayız"

Kastamonu Üniversitesi’nde "Sağlık Turizmi ve Kapsayıcı Sağlık Yaklaşımları" masaya yatırıldı

İnsansız hava aracını bomba sandı, 3 günlük korku ihbarla son buldu

BARÜ ile Yozgat Bozok Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Samsun’da 4 yılda 41 bin 913 kişi hayatını kaybetti

Valilikten evcil hayvan uyarısı

Aydın’da minarelerden yarım asır boyunca sesi yankılanan Hafız Güngör hayatını kaybetti

Yeni aldığı otomobilinden alevler yükseldi, yangını söndürdü

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi

Lykos’un Antik Yüzleri sergisi beğeni topladı

Çıldır İlkokulunda Yerli Malı ve Aile Haftası etkinliği

Alkoliklerin mesken tuttuğu baraka alev alev yandı

Cezaevinden izinli çıkıp karısını işkence yaparak öldüren kocaya müebbet hapis cezası

Başkan Şerifoğulları, kelebek hastası Fatma’nın çağrısını karşılıksız bırakmadı

Balıkesir İtfaiyesi gücüne güç katıyor

Emine Erdoğan, Bağımsızlık Öncüleri Zirvesi’nde konuştu: "2026’yı ’Bağımsızlık Yılı’ ilan ediyoruz"

Erzurum’da 500 yıllık kadim bir gelenek: 1001 Hatim başladı

Konyaspor ile Kayserispor 35. randevuda

Karabük’te asayiş uygulamalarında 46 aranan şahıs yakalandı

’Dolandırıcılık’ suçundan 19 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı

Tekirdağ’da feci kaza: 5 yaralı

Edirne merkezde hava kirliliği çıplak gözle görüldü

Dastar dokumacılığı, öğrencilerin dijital dokunuşuyla geleceğe taşındı

Bodrumda hükümlüler için kamuya yararlı iş protokolü imzalandı

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"

Karatay Belediyesi’nin İstanbul’daki "Konya İl Tanıtım Günleri" standına yoğun ilgi

Sakarya Üniversitesinde "IdeaFusion" etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Nakliyatçı baba-oğlu silahla ağır yaralayan eski ortağa 22 yıl 1 ay hapis

CHP Arnavutköy’de istifa depremi: 2 meclis üyesi ve 100 partili CHP’den istifa etti

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.