Osmaniye’de 28 adet yatırım teşvik belgesi verildi

Osmaniye’de 28 adet yatırım teşvik belgesi verildi

Osmaniye'de geçen yıl toplam sabit yatırım tutarı 614 milyon TL olan proje için 28 adet yatırım teşvik belgesi verildiği belirtildi.

Osmaniye'de geçen yıl toplam sabit yatırım tutarı 614 milyon TL olan proje için 28 adet yatırım teşvik belgesi verildiği belirtildi.

Osmaniyeli Bürokrat ve Akademisyenler Platformu (OBADER) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü verilerine dayanılarak yapılan değerlendirmeye göre, 2018 yılında Osmaniye'ye, KDV istisnası, sigorta prim desteği, yer tahsisi, faiz desteği, gümrük vergisi muafiyeti gibi teşvikleri kapsayan 28 yatırım teşvik belgesi verildi.

Toplam sabit yatırım tutarı 614 milyon TL olan teşvikli yatırım projesinin gerçekleştirilmesiyle bin 738 ilave istihdam sağlanmasının planlandığı belirtilen değerlendirmede, 2018 yılında düzenlenen teşvik belgesinin adedi 2017 yılına göre azalırken, teşvik verilen projelerin toplam sabit yatırım tutarının ise arttığı kaydedildi.

2017 yılında, toplam sabit yatırım tutarı 487 milyon TL olan 77 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendiği hatırlatılan değerlendirmede, şöyle denildi:

"Teşvik belgesi düzenlenmiş yatırım projelerinin 2 adedi, 152 milyon TL toplam sabit yatırım tutarı olan yabancı sermayeden oluşmaktadır. Teşvik verilen yabancı sermayeli yatırım projeleri; sabit yatırım tutarı 144 milyon TL olan ve 45 kişiye ilave istihdam taahhüt edilen çimento fabrikası ile 6 milyon TL sabit yatırım tutarındaki demir çelik sektörüne verilen teşvikten oluştu.

Bu yılda, teşvik verilen yatırımların yüzde 70'ini (432 milyon TL) imalat sektörüne, yüzde 28'ini (174 milyon TL) hizmet sektörüne ve yüzde 2'si (8 milyon TL) ise enerji sektörüne yapıldı. Önemli bir tarım bölgesi olan Osmaniye'de 2018 yılında tarım sektörü yatırımları için düzenlenen teşvik belgesi ise bulunmamaktadır. Osmaniye'ye son 5 yılda verilen toplam sabit yatırım tutarı 2,5 milyar TL seviyelerini bulan teşvikler, bölgesel gelişmişlik düzeyi farkını azaltmak, ihracatı ve teknoloji ağırlıklı üretimi artırmayı amaçlamaktadır."

Osmaniye’de 28 Adet Yatırım Teşvik Belgesi Verildi

Osmaniye’de 28 Adet Yatırım Teşvik Belgesi Verildi



BBC’den Trump’ın tazminat davasına yanıt: "Bu davada kendimizi savunacağız"

Seçer: "Demokrasi bir miras değil, emek isteyen canlı bir süreçtir"

Kiracı, dükkan sahibini göğsünden bıçakladı

Antalya’da son 1 haftada 11 bin 553 araç ve sürücüne ceza kesildi

Güllü’nün oğlu adliyeye müşteki olarak ifade vermeye gitti

Başkan Topaloğlu: "Seramik sanatına gönül verenler ortaya çok güzel eserler çıkarıyor"

Gaziantep’te hafif ticari araç ile tır çarpıştı: 2’si çocuk 3 yaralı

Van’da Dünya Gönüllüler Günü kutlandı

Yayaya çarpmamak için motosikleti devirdi: 1 yaralı

Safranbolu’ya Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karadeniz’de sivil gemiler hedef alınmamalı, ikazlarımızı ilettik"

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali başlıyor

Karabük’te 70 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Karabük’te Antik Mısır dönemine ait heykel ele geçirildi

Bıçaklı dehşet olayında babanın tahliyesine Başsavcılıktan itiraz

Diyarbakır firmaları, Uluslararası Şam Fuarında yerini aldı

Denizli’de 36 hastaya evde hemodiyaliz tedavi uygulanıyor

Samsun’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Vali Çiçek: "Turist rehberlerinin sahadaki görüşleri bizim için önemli"

Esenyurt’ta toplu açılış şöleni: Dev projeler hayata geçirildi

Takla atan otomobil refüje düştü: 2 yaralı

Yozgat’ta motosikletli sürücü şarampole yuvarlandı

Çocuklarının boğazına bıçak dayayan o babaya tahliye

Kaza yapan araçlarının yanında bekleyen vatandaşlara otomobil çarptı: 5 yaralı

Kapsayıcı okul gelişim modeli projesi devam ediyor

Elaızığ’da doğaya yem bırakıldı

Keçiören Belediyesi Pakistan Peşaver şehitlerini düzenlenen törenle andı

Meteorolojiden Kayseri’ye don uyarısı

Karacabey’de belediyecilik sahada yapılıyor

Bingöl’de aranan şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.