• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

OSMANGAZİ KÖPRÜ'SÜ MÜJDEYLE AÇILDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yaptı. Köprünün Ramazan Bayramı tatili boyunca ücretsiz olacağı müjdesini verdi. Bayramdan sonra geçiş ücreti ise 89 TL olacak.

GÜNDEM 1.07.2016 10:01:00 0
OSMANGAZİ KÖPRÜ

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü düzenlenen törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada köprünün bayram sonuna kadar ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

GEÇİŞ ÜCRETİ DE BELLİ OLDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretini açıkladı. NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, geçiş ücretinin 89 lira olduğunu söyledi.
"GÜNDEMİMİZDE 1915 KÖPRÜSÜ VAR"

Erdoğan, "Şimdi gündemimizde Çanakkale 1915 köprüsü var" diyerek, Çanakkale Boğazı'na yeni bir köprü yapmayı hedeflediklerini belirtti.

ARNAVUTLUK BAŞBAKAN'I DA TÖRENDEYDİ

Osmangazi Köprüsü'nün açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Erdoğan'ı karşılarken, Erdoğan ve Yıldırım alana birlikte yürüdü.

TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Tören alanına dev ekranlar yerleştirilirken, köprüye iki dev Türk bayrağı asıldı. Vatandaşlara da Türk bayrakları dağıtıldı.

TÜRKİYE'Yİ UMUT OLARAK GÖRENLERİN KÖPRÜSÜ

Törende konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü'nün ülkenin gurur projelerinden olduğunu belirterek, "Burası sadece Bakanlığımızdaki 100 bin kişilik ailenin değil, yüklenicilerimizle birlikte olan 200 bin kişilik ailenin değil Türkiye'nin, Türkiye'nin dışında Recep Tayyip Erdoğan'ı, Binali Yıldırım'ı, Türkiye'yi umut olarak görenlerin gurur projesidir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada "Dünyanın 4. Büyük köprüsünü hayalden gerçeğe dönüştürdük. Eserlerimiz bununla sınırlı değil. 2016 senesi çılgın projelerin birer birer açılacağı yıl olacak" dedi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Dünyanın sayılı projelerinden birini bugün aziz milletimizin hizmetine veriyoruz. 50 yıl boyunca bu körü yapıldı yapılacak diye vakit kaybedildi. Ta ki AK Parti iktidarı devletin başına gelene kadar.

Bu köprünün başlangıcında da burdaydım açılışında da buradayım. Bu da istikrarın bir göstergesidir. Dünyanın 4. Büyük köprüsünü hayalden gerçeğe dönüştürdük. Eserlerimiz bununla sınırlı değil. 2016 senesi çılgın projelerin birer birer açılacağı yıl olacak.

Milletimiz rahat olsun. Teröre pabuç bırakacak değiliz. Onların efendilerine de pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler, er geç hesabını verecekler. İşte bu eserler, teröre verilen en güzel cevap olacak."

Türkiye'nin barışına, huzuruna, kardeşliğine göz dikenler, terör olaylarıyla ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, 79 milyon milletiyle, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla dimdik ayaktadır, ay yıldızlı bayrağının altında ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır

Dünyada çok büyük bir kriz devam derken böylesine bir amaç için bir araya gelen yüklenici firmayı da tebrik ediyorum. Güzel bir bayram geçirmeniz için hepinizin bayramını tebrik ediyor. Allah'a emanet olun diyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörün eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibi olduğunu belirterek, "Çünkü karakteri budur, cibilliyeti budur. Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar, yarın mutlaka onları ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir. Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın, terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekun reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz." dedi.

SÖZLERİNE TERÖR KURBANLARINI ANARAK BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi Köprüsü açılış töreninde sözlerine Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle anarak ve yaralılara şifalar dileyerek başladı.

Hiçbir zaman eğilmediklerini ve eğilmeyeceklerini, sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğileceklerini belirten Erdoğan, bunun dışında asla eğilmeyeceklerini anlattı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, YPG bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt diğer yandan, irili ufaklı başka örgütler öte taraftan, tasmalarını ellerinde tutan güçler tarafından ülkemizin üzerine salıverilmiştir. Biz bu maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını gayet iyi biliyoruz. Ne kadar çok kan dökerlerse ne kadar çok can yakarlarsa Türkiye'nin o kadar hızlı bir şekilde diz çökeceğini, hedeflerinden vazgeçeceğini, teslim olacağını sanıyorlar. Yanıldıklarını Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki çukur eylemlerinde gördüler. Yanıldıklarını bugüne kadar büyük şehirlerimizde yaptıkları bombalı eylemlerde gördüler. Yanıldıklarını uluslararası alanda defalarca kurdukları tuzaklarda gördüler."

"TERÖR TUTAN ELİ SOKAN AKREP GİBİDİR"

"Ama ısrarla, inatla, kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Buna karşılık çok iyi biliyoruz ki bizi terörle bölgemizde krizlerle tehdit edenler aynı derece dayanıklı aynı derecede metanetli değildir. Kendilerine hep şunu hatırlattım, burada bir kez daha ifade ediyorum. Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir. Çünkü karakteri budur, cibilliyeti budur."

"TERÖRİSTLERİ TOPYEKÜN REDDEDEN BİR ÜLKEYİZ"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'de patlayan bombaların yarın onları Türkiye'ye gönderenlerin elinde de infilak edeceğini ifade ederek, "Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekün reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz. Rabbim, milletime bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum."

"HEP BİRLİKTE TARİHİ BİR ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ"

"İşte bugün bunun için buradayız. Burada birlikteyiz, beraberiz. Hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Tarihin en eski yerleşim yerlerinin ve ticaret yollarını bulunduğu bu bölgede Dilovası ile Altınova kendi alanında dünyanın en büyük dördüncü, Avrupa'nın da en büyük ikinci asma köprüsünün açılması için buradayız."

Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.