Tarih: 16.02.2012 14:34

Orhangazi'de 867 2B arasizi var!

Facebook Twitter Linked-in

Çeşitli hükümetlerin programında yer alan, ancak cumhurbaşkanının vetosu ve Anayasa Mahkemesi tarafından verilen iptal kararlarıyla bir türlü yapılamayan 2-B'lerin satışı tekrar gündeme geliyor.

 

 

Orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili kanun tasarısı TBMM'ye sevk edildi. Son yılların en tartışmalı konularından olan 2B'lerle ilgili Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 867 parsel olmak üzere 2 milyon 349 bin 521 metrekarelik arazi bulunuyor. 2-B kanunu onaylanırsa, Orhangazi’de de orman vasfını yitirmiş araziler üzerinde bulunan vatandaşların bu arazilerine tapu alması mümkün olacak.

 

 

Raporda, 2-B araziler, '31 Aralık 1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman vasfını tam olarak kaybetmiş yerlerden tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında fayda tespit edilen araziler ile şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanlarının hazine adına orman dışına çıkarılması' olarat tarif ediliyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —