Tarih: 15.10.2016 16:05

Orhan Pamuk: Beni en çok Obama hayal kırıklığına uğrattı

Facebook Twitter Linked-in

Yazar Orhan Pamuk, "Demokrasiyi, insanlar Batı yanlısı partilere oy vermese bile kabul etmeliyiz" dedi.

Pamuk'un BBC’nin internet sitesinde ‘Orhan Pamuk, başarısız darbe konusunda Erdoğan ve Batı’yı fırçaladı’ başlığıyla verilen söyleşideki açıklamaları şöyle:

"BATILI SİYASİ LİDERLER HATA YAPTI"

“Bu insanlığı görmemek büyük bir hata olur. İnsanlar tanklara karşı cesurca sokağa çıktı. Batılı siyasi liderlerin bu insanlığa dikkat çekmemesi bir hataydı. Ve, insanların cesur bir biçimde demokrasiyi koruduğu bu çok kırılgan ve dramatik anı ele almadan bir diyalog başlatamazsınız.”

"SİSİ, 15 TEMMUZ’UN DA ÖNÜNÜ AÇTI"

Bu durumun gelecekte bir şekilde çözülebileceğinden umutlu musunuz?” sorusuna yanıtında Mısır örneğini göstererek ‘kötümser’ bir yanıt verdi: “Batılı olmayan ülkelere demokrasi gelmesini savunan Batılı siyasi liderlerin, bu ülkelere demokrasi geldiğinde takındığı tavırdan ötürü kuşkuluyum. Mısır’da 2013 yılında böyle oldu. Sisi, birkaç gün içinde askeri darbe yapacağını neredeyse açıkça ilan etti. Beni en çok hayal kırıklığına uğratanlardan biri [ABD Başkanı] Obama oldu. Asker darbe olsun diye başını öbür tarafa çevirdi. Muhtemelen, askeri darbelere gösterilen bu hoşgörü, Türkiye’deki darbe girişiminin de önünü açtı.

Demokrasiyi, insanlar Batı yanlısı partilere oy vermese bile kabul etmeliyiz"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —