Tarih: 05.06.2014 12:40

Organlarını memleketinde bağışladı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli’de yaşayan Sadiye Cantürk, geçen cuma günü eşi Halil Cantürk ile birlikte yakınlarını görmek için memleketi Burdur’a geldi. Cuma gecesi rahatsızlanan Sadiye Cantürk, Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Hastanede iki kez beyin kanaması geçiren Şadiye Cantürk’ün tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Sadiye Cantürk’ün organ bağışı yaptırmak istediğini belirten eşi Halil Cantürk ve kızları Nalan Çiftçi ve Figen Selimoğlu, Burdur Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Aysel Karaçam’la görüşerek, tüm organlarını bağışladı. 

 

Başkan Ercengiz destek oldu

 

Burdur Devlet Hastanesi’ne gelen Sadiye Cantürk’ün yakınlarını Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ziyaret etti. Ailenin acılarını paylaşan Başkan Ercengiz, başsağlığı dileyerek, belediye olarak ellerinden gelen işlemlerin yapılacağı talimatını verdi. Organ bağışının önemine değinen Ercengiz, şöyle konuştu: “Acınızı paylaşıyor, hastanelerde organ bekleyen vatandaşlarımızı gördüğümüz zaman, organ bağışının ne kadar kıymetli olduğunu anlıyoruz. Bir evladınız olarak, hem şahsım hem de belediye olarak düşen her görevi yapmaya hazırız. Siz ne istiyorsanız biz yapacağız.”

 

Eşine olan sevgisini dile getiren 70 yaşındaki Halil Cantürk de, eşinin organ bağışı yaptırmayı çok istediğini söyledi. Burdur Belediye Başkanı Ercengiz’le konuşan Halil Cantürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok okuyan biriyim, Türkiye’de neler olduğunu bildiğimiz için, eşimle çok aşıktık, 67 yılından beri evliyiz, biz birbirimizi çok özleyen bir çifttik. Çok üzgünüz."

 

Organlar akşam alınacak

 

Burdur Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Aysel Karaçam, Sadiye Cantürk’ün organ nakli için Antalya ile iletişime geçildiğini ve yapılan tahliller sonucu organların akşam alınacağını açıkladı.Beyin kanaması sonucu hastaneye yatan Sadiye Cantürk’ün yakınları tarafından organlarının bağışlandığını anlatan Aysel Karaçam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz kan numunelerini aldık, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderiyoruz. Doku tipleri tahlilleri çalışılacak. Sağlık Bakanlığı’mızın kayıtlarında uygun bulunan hastalara organların verilmesi için talimat verilecek. Daha sonra ekip gelerek, hocaların uygun gördüğü organlar alınacak. Operasyonlar muhtemelen akşam saatlerini bulacak.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —