Tarih: 19.12.2011 09:58

Önce KOM-EK'li sonra iş sahibi oldu

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları,(KO-MEK) kursiyerlerine meslek edindirerek, iş sahibi yapmayı sürdürüyor. KO-MEK’te verilen Eğitici Annelik kursunu bitiren Rukiye Özbek de aldığı eğitim sayesinde iş bulunanlar kervanına katıldı. Rukiye Hanım Gebze Çayırova Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda eğitici anne olarak görev yapmaya başladı. Mesleğini çok sevdiğini söyleyen Rukiye hanım, KO-MEK sayesinde hem iş bulduğunu hem de çok sevdiği çocuklara anne şefkati vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

 

LİMON ÇİÇEĞİ EVİNİN ANNESİ KO-MEK’TEN

 

KO-MEK kurslarında aldığı eğitim sonrası iş sahibi olan Rukiye Özbek,  Gebze Çayırova Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’ndaki “Limon Çiçeği” adlı evin bakıcı anneliğini üstlendi. Rukiye Özbek, KO-MEK sayesinde iş sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Sıcak bir yuvada, aile şefkatine muhtaç çocuklara annelik yapmanın mutluğunu yaşayan Rukiye hanım, ‘’KO-MEK, beni hayata hazırladı ve meslek sahibi oldum. Şimdi ben de bu çocukları sevgi ve şefkat ile hayata hazırlamaya çalışıyorum’’ dedi.

 

 

KENDİ ÇOCUKLARIM GİBİ İLGİLENİYORUM

 

Çocuklara karşı sevgisini her fırsatta dile getiren Rukiye hanım, “Burada altı çocuğun eğitimi ile ilgileniyorum. Onları kendi çocuklarım gibi görüyorum. Yaşları altı ve on iki arasında değişen çocuklarımın kişisel gelişim ve bakımlarına yardımcı oluyorum. Gün içerisinde okula hazırlanmalarında, yemek yemelerinde, ders çalışmalarında, düzenli uyumalarında, belli bir disiplin içerisinde olmalarında  elimden gelen desteği gösteriyorum. Boş vakitlerinde çeşitli etkinlikler düzenleyip zamanlarını güzel geçirmelerini sağlıyorum. KO-MEK eğitimleri bir çok konuda başarılı olmamı sağladı. Bunların başında aldığım eğitim sayesinde çocuklara psikolojik destek vererek topluma daha kolay ve rahat uyum sağlamaları için çalışıyorum. Onlara KO-MEK’te aldığım eğitim ile iş sahibi olma serüvenimi örnek gösteriyorum.”dedi.

 

 

ÖZGÜVENİM YERİNE GELDİ

 

Rukiye Özbek, iş bulmasına karşın KO-MEK ile olan bağını sürdürüyor. Halen birçok dalda kurslara katılan Rukiye hanım, bu sayede öz güveninin arttığına dikkat çekiyor ve özellikle tüm ev hanımlarını KO-MEK’e katılmaya davet ediyor. Hayatının KO-MEK ile anlam kazandığını yineleyen Rukiye Özbek, kendisine verilen fırsat için başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —