Tarih: 06.09.2014 12:46

Omurgası kaymış rejim ayakta duramaz

Facebook Twitter Linked-in

Başkanlık sistemi... Anayasa’da parlamenter sistem varken siz eğer başkanlık sistemini uygulamaya kalkarsanız bu olmaz; bu, rejimin omurgasını kaydırır. Omurgası kaymış bir rejim de ayakta duramaz, çöker” dedi.

 

Güneş, şunları kaydetti:

 

Başkanlık sistemi: Bir ‘yeni Türkiye’dir gidiyor. Siz ‘yeni Türkiye’ diyerek, Erdoğan’ın her dediğinin olduğu, her şeyin onun tarafından tayin edildiği bir Türkiye’yi söylüyorsunuz. Programda bir Anayasadan bahsediliyor. Sizin yeni anayasadan anladığınız nedir? Başkanlık sistemi, tek istediğiniz  o.

 

Çözüm süreci: Türkiye’de Kürt sorunu ne sadece Kürtlerle ne de sadece devletle çözülebilir. Parlamenter sistemde onun sağlanacağı yer bu Meclis’tir, çözüm süreci buraya gelmelidir. Anadili Türkçe olanların ilkokul diploması olmayanların oranı yüzde 9’dur, anadili Kürtçe olanların ilkokul diploması olmayanların oranı yüzde 46’dır. Ana dili Kürtçe olanların yüzde 2’sinin yüksekokul diploması vardır. Silahların bırakılmasıyla Kürt sorunu çözülmez, onunla sadece ateşkes olmuş olur.

 

Bunların hepsi haşhaşi: Türkiye’de yolsuzluk, hırsızlık ve irtikaptan hüküm giymiş 56 bin 156 kişi var. Kandıra F Tipi cezaevi’nde, mahkûmlar, ‘Biz masumuz, biz hırsızlık filan yapmadık, paralel devlet bize kumpas kurdu, bunların hepsi Haşhaşi, bizi derhâl serbest bırakın’ diyorlar. Paralel devlet diye tutturduğu oluşumla ilgili konuşmak istemiyorum. Aile içi mesele, mahremiyet taşıyor. Yolsuzluk operasyonundan 7 ay önce Arınç, ‘Konu Amerika olunca, ben doğrusu Türkiye’den ayrılmadan, mümkün olursa Hocaefendi’yi bir ziyaret edebilir miyim diye gönlümden geçirmiştim’ dedi.

 

Esma’yı ve Ali İsmail’i gösterdi: 14 Ağustos 2013. Mısır’da 17 yaşında bir fidan, Esma el Biltaci. Darbe karşıtı gösterilerde güvenlik güçleri tarafından, keskin nişancılar marifetiyle yaralanıyor. 2 Haziran 2013. Eskişehir’de 19 yaşında bir fidan, Ali İsmail Korkmaz, sivil polisler onu öldüresiye dövüyorlar,  38 gün sonra yaşamını yitiriyor. Bu memlekette, Ali İsmail Korkmaz’a yüreği yanmayan var mı?

 

Bu ne debdebe: Meclise Soma’yla ilgili bir özür yasası getirdiniz. Ne oldu özür yasasına? Komisyonlarda paramparça ettiniz. Türkiye’de 400 bin aç, 14 milyona yakın insan da yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, işte, bu ülke bu hâldeyken, doksan bir yıllık Köşkü beğenmeyip 700 trilyona yapılmış saraya geçtiniz, 160 kişilik korumanız var. Bu ne şaşaa, bu ne debdebe?          

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —