Tarih: 16.10.2021 12:57

Omid Ataei Modern Dijital Medya Stratejileri Hakkında Bilgi Verdi

Facebook Twitter Linked-in

Omid Ataei Modern Dijital Medya Stratejileri Hakkında Bilgi Verdi

Kanada’da ikamet eden İranlı dijital marka uzmanı Omid Ataei, modern dijital medya stratejileri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Sanat yönetmeni ve müzisyen kimliği de bulunan Omid Ataei, “Etkili bir dijital medya stratejisinin olmazsa olmazı bütçedir.” diyerek, modern dijital medya stratejilerinin nasıl olması gerektiğini değerlendirdi. 

“Tüm Dijital İçerikler Ana Hedefin Bir Parçası Olmalı” 

Dijital marka uzmanının ana hedeflerine değinen Omid Ataei: “Modern dijital medya stratejilerinin en önemli unsuru tüm medya platformlarına hakim olmaktır. Etkili bir dijital medya stratejisi geliştirmek istiyorsanız, bütçeyi de doğru şekilde planlamalısınız. Tüm dijital içerikler ana hedefin bir parçası olmalı ve buna uygun şekilde bütçe planlaması yapılmalı. En nihayetinde tüm stratejilerin belirlenmesinde sahip olunan bütçe, yol gösterici oluyor.” yorumunda bulundu. 

“Marka Sadakati Her Şeydir” 

Modern dijital medya stratejilerinin marka sadakati yaratmaya yönelik olması gerektiğinin altını çizen Ataei: “Dijital medya stratejisi oluştururken marka sadakati her şeydir. Yapılan tüm çalışmaların temel hedefi de tam olarak güçlü bir marka sadakati oluşturmaktır. Özellikle sürdürülebilir ve kalıcı planlamalar için hedefin marka sadakati oluşturmak üzerine belirlenmesi, yapılan çalışmaların başarıya ulaşmasındaki en önemli faktördür. Sadık müşterilere sahip olmak, markanın kimliğini ölümsüz bir noktaya taşımak anlamına gelir.” diyerek güçlü bir dijital medya stratejisinin olmazsa olmazlarını paylaştı. 

“Rakip Analizi Tahmin Edildiğinden Daha Önemli”

Dijital marka stratejisi oluştururken rakip analizinin önemine de vurgu yapan başarılı uzman: “Birçok dijital medya uzmanının rakip analizi yapmayı küçümsediğini gözlemliyorum. Özellikle büyük firmalarla girilecek olan rekabetlerde rakip analizi tahmin edildiğinden daha önemli. Sektörel anlamda birçok veri sağladığı gibi rakip analizi, markanın tanınırlığını arttırma konusunda da etkin bir role sahip. Doğru bir rakip analizi yapılmazsa, geliştirilen tüm dijital marka stratejilerinin başarısızlıkla sonuçlanması bile olası.” dedi. 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —