Tarih: 20.09.2012 17:21

Ölüm dalgıcı Ergene için atladı!

Facebook Twitter Linked-in

Özer, Uzunköprü ilçesinde yeni yapılan köprü üzerinde trabzanların ardına geçip yetkililere sesini duyurmak için kendini Ergene Nehri'ne bıraktı. Su altı arama, kurtarma ve ceset çıkarma olaylarında görev alan ‘kamikaze’ olarak da Bilinen ‘Ölüm Dalgıcı’ dalgıç Kayahan Özer, daha önce de güncel olayları protesto etmek için gerçekleştirdiği eylemlerinde bir yenisini daha ekledi. Gerçekleştirdiği eylem sonrasında yaptığı açıklamada, nehir suyunun çok kirli olduğunu ve tabanda da yağlı bir çamur tabakası bulunduğunu söyledi.

 

 

 

Greenpeace üyesi olduğunu belirten çevreci dalgıç daha önce denizlerin önemi ve temizliği ile ilgili düzenlenen birçok kampanyada görev almış ve denizin temizlenmesine katkıda bulunduğunu ve Sarayburnu’nda ve Haliç’te suya dalan gözü kara dalgıç denizin dibinden insan kaynaklı birçok katı atık çıkardığını ifade etti.

 

 

 

Dalgıç Kayhan Özer, gerçekleştirdiği eylem sonrasında köprü üzerinde yaptığı açıklamada ayrıca şunları söyledi: "Birileri para kazanacaksa bunu çevreyi kirletmeden ve doğayı tahrip etmeden yapmalı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Şafak Operasyonu adı altında Ergene Nehri'ni kurtarmak için yaptığı çalışmaların hızlandırılmasını ve bu nehri kirletmeye devam sanayicilere gerekli cezaların verilmesi en büyük arzumuzdur. Bu nehir hepimizindir. Bu nehri temizledikten sonra Koruyup kollamak hepimizin görevidir. "

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —