Tarih: 24.08.2019 11:15

Ölmek istemiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Kadın Platformu tarafından Belediye İş Hanı önünde, eski eşi tarafından çocuğunun gözü önünde öldürülen Emine Bulut ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, CHP İl Yöneticileri ve Kocaeli Kadın Platformu üyeleri katıldı

Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Sibel Yılmaz şu ifadeleri kullandı; “Bu ülkede bir iç savaş var. Bu ülkede kadınlar erkekler tarafından her gün, herkesin gözleri önünde sistemli olarak öldürülüyor. Ama kadınlar ölmek istemiyor. Emine Bulut hepimizin gözleri önünde öldü. Son sözü “ölmek istemiyorum”du. Sözlerimizi yasımız ile birleştirip, öfkemizi mücadeleye dönüştüreceğiz. Emine Bulut’un boğazına saplanan bıçakta kimlerin eli var biliyoruz. Emine Bulut’u kim öldürdü?

Artık bir şeyler değişecek. Annelerinin başında çığlık atan küçük kız çocuklarına bir söz veriyoruz. Kanlar içindeki annesine “anne lütfen ölme" diyen o küçük kıza borçluyuz. Kadın erkek eşitliğinin sağlandığı, kadına yönelik şiddetin son bulduğu bir hayatı borçluyuz bu kız çocuklarına. Ve buradan diyoruz ki; artık bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Öfkemizle, hıncımızla kadın düşmanı politikalarına karşı duracağız.

Kadınların bu ülkede can güvenliği sorunu varken bizler yaşam hakkımız için sokakta, adliye koridorlarında olmaya devam edeceğiz. “Asla yalnız yürümeyeceksin” “Ölmek İstemiyoruz” “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyerek kadın dayanışmasını ve mücadelemizi yükselteceğiz.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —