Tarih: 14.03.2013 11:11

Öldürülen mühendis davasından berat çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Aydın Koçarslan’ın katil zanlısı olarak tutuksuz yargılanan muhasebecisi Ardahan Arda beraat etti.Olay, 20 Nisan 2008 de, Başiskele İlçesi Bahçecik Havuzlubahçe mevkiinde meydana geldi.

 

Mühendis Aydın Koçarslan, kimliği belirsiz kişiler tarafından feci şekilde dövülerek öldürüldü. Cinayetin ardından Aydın Koçarslan ile birlikte olay yerinde olan ve kendisi de saldırıya uğrayan muhasebecisi Ardahan Arda, cinayet zanlısı olarak tutuksuz yargılandı. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada karar çıktı. Duruşmaya cinayete kurban giden mühendis Aydın Koçarslan’ın yakınları ile avukatları Kamil Şirin ve Anıl Acurman hazır bulundu. Davada tutuksuz yargılanan Ardahan Arda, duruşmaya rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Arda’nın avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu, savunmasında toplanan deliller ile birlikte müvekkilinin suçsuz olduğunu ifade ederek, “Müvekkilim de mağdur.

 

Olayda yaşamını kaybeden arkadaşı ile birlikte darp ve cebre uğramıştır, beraatını talep ediyoruz” dedi. Savcılık tutuksuz sanık Ardahan Arda’nın yeterli delil oluşmadığından dolayı beraatını talep etti. Mahkeme heyeti sanık Ardahan Arda’nın beraatına karar verdi.  Sanık avukatları Kamil Şirin ve Anıl Acurman karara itirazda bulunacaklarını dile getirdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —