• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,09
  • EURO

    51,92% -0,09
  • GRAM ALTIN

    7035,00% -1,16
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Öldürülen hukuk öğrencisinin ailesi faillerin yakalanmasını istiyor

Öldürülen hukuk öğrencisinin ailesi faillerin yakalanmasını istiyor

ASAYİŞ 26.01.2026 11:36:16 0
Öldürülen hukuk öğrencisinin ailesi faillerin yakalanmasını istiyor
Mardin’de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden hukuk fakültesi öğrencisi Fırat Baraj’ın ailesi, cinayetin planlı olduğunu öne sürerek "adalet" çağrısında bulundu.
22 Aralık 2025 tarihinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Fırat Baraj olayıyla ilgili konuşan Fırat Baraj’ın (23) amcası ve aynı zamanda ailenin avukatı olan Veysi Baraj, olaydan iki gün önce İ.B. ve M.S.B.’nin, O.Y. isimli ortak bir tanıdıklarının yanına giderek Fırat’ı öldüreceklerini, babasına evlat acısı yaşatacaklarını beyan ettiklerini savundu. Cinayetin planlı şekilde işlendiğini öne süren avukat Baraj, şöyle konuştu:
"Olay günü Fırat, hukuk fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi olup İstanbul’da okumaktadır. Vizesi bittikten sonra ailesini ziyaret etmek amacıyla Mardin’e geliyor. Mardin’e geldiğinde annesi ve babasıyla otururken karşı tarafla aralarında bir telefon görüşmesi oluyor. Telefon görüşmesinin ardından Fırat’ın aşağı inmesi isteniyor. Kuzenleri tarafından aşağı indirilen Fırat’ın yanına babası da birlikte iniyor. Baba, ’Bu çocuklar benim abimin çocukları. Onlarla bir görüşeyim, Fırat’ı neden öldürmekle tehdit ettiklerini sorayım’ diyor. Kapıyı açmaları esnasında M.S.B. tarafından silahla ateş açılıyor. Açılan ateş sonucu Fırat’a beş el isabet ederken, bir el de babaya isabet ediyor. Fırat, aldığı 5 kurşun sonucu katlediliyor."
Olayda kullanılan aracın içerisinde üç kişinin bulunduğu belirten Baraj, "Y.O., baba ve A.B. isimli küçük kardeşlerin gözaltına alındığı öğreniliyor. Baba ve A.B. serbest bırakılırken, Y.O. tutuklanıyor. Dosyada gizlilik kararı verildiği belirtiliyor. Olayın üzerinden 34 gün geçmesine rağmen şüpheliler halen firari ve yakalanamadı. Henüz 23 yaşında, hukuk fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi olan Fırat Baraj, hiçbir suçu ve unsuru yokken, çıkar ve menfaat uğruna en vahşi şekilde katledilmiştir. Bir gencin hayalleri ve umutları acımasızca elinden alınmıştır. Kamuoyundan, yetkililerden ve vicdan sahiplerinden bu davanın takipçisi olmalarını istiyoruz. Aslında Fırat için adalet istiyoruz. Bir daha hiçbir gencin hayalleri yarım kalmasın diye adalet istiyoruz. Ayrıca firarilerin yakalanması için bilgi ya da herhangi bir emare bulunması halinde bunun en yakın kolluk kuvvetlerine bildirilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Fırat Baraj’ın kardeşi Dicle Baraj ise yaşadıkları acıyı dile getirerek, "Olaydan 20 dakika sonra eve geldiğimde evde bir arbede ve problem olduğunu öğrendim. Annemi aradım, telefonu farklı birisi açtı ve hastaneye gelmem gerektiğini söyledi. Hastaneye gittiğimde ağabeyimin vurulduğunu öğrendim. Bir saat sonra da ölüm haberini aldık. Herhangi bir husumet yoktu. Ağabeyim üniversiteden gelmişti, bir hafta tatil yapıp geri dönecekti. Çarşamba günü biletini almıştık, pazar günü ağabeyim katledildi. Ağabeyim bu ülkeye çok yararlı bir vatandaş olacaktı. Kendisi hukuk fakültesi öğrencisiydi ve hayattaki tek gayesi, ceza alması gereken faillerin ceza alması ve her zaman mazlumların yanında olmaktı. Hayat felsefesi buydu. Böyle bir çocuğun hayattan koparılması sadece bir ailenin canını yakmamalı, bu tüm ülkenin canını yakmalıdır. Çünkü ülkeye yararlı bir evlat öldürüldü. Kendi öz kuzenleri tarafından, sebepsiz yere öldürüldüğü için daha çok kamuoyuna yansıması gerekiyor. Devletimizden tek isteğimiz, faillerin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesi ve en ağır cezayı almalarıdır. Şu an dışarıda olmaları bizi rahatsız ve mutsuz ediyor. Ağabeyimin suçsuz yere öldürülmesi ve faillerin dışarıda olması acımızı daha da artırıyor. Bu katlanamaz bir acıya dönüşüyor. Annem çok kötü durumda, bu acıyı atlatamıyor. Babam ise her şeye gözleriyle şahit olduğu için çok daha farklı bir durumda. Kendi öz kardeşinin oğlu tarafından bu olayın gerçekleştirilmiş olması onu derinden yaraladı. Çok acı çeken bir aile var. Annem, babam ve kardeşlerimle birlikte çok kötü durumdayız."

Çayırovalı yüzücüler, madalyalara doyamadı

İMES OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı Vali İlhami Aktaş Başkanlığında Gerçekleşti

ÇAK-TİM, afet farkındalık eğitimlerini sürdürüyor

Kent Mezarlığı’ndaki su sorununa kalıcı çözüm

Darıcalı sporcular 2025’te 459 madalya kazandı

Kartepe’de Ruhsat Denetimi İşletmeler Mercek Altında

“KOÜ Umuttepe Cami ve Otopark Projesi” tüm hızıyla sürüyor; Otoparkın ilk katı hizmete alındı

Ardahan’ın kurtuluşuna Kocaeli’de görkemli kutlama

Kocaeli’de 24 saat kesintisiz ulaşım başladı; Bu hatlar sabaha kadar yollarda

Kağıtspor’dan başarılarla dolu bir hafta

CHP Kocaeli Milletvekilleri Çiler, Kanko ve Yıldızlı ile Kocaeli İl Başkanı Arcan, Vali Aktaşı Ziyaret Etti

Nefes kesen maçta kazanan Çayırova Belediyesi

En İyi Tekne Yanaşma Platformları? Yüzer Çözümler

Pelitli sanayicisinin elektrik isyanı devam ediyor: “Kesintiler üretimi olumsuz etkiliyor”

Aydinç Kozmetik ile Güçlü Tedarik ve Karlı Satış

Gebze Erenler Caddesi alt geçidine kapsamlı bakım

Endüstriyel Üretimde Sıcaklık Kontrolünün Önemi ve Modern Isıtma Çözümleri

Kocaeli’de ulaşım artık 24 saat

Gebze Eskihisar’da nefes alıyor

Ayaztepe Camii’nde şadırvan yenilendi

Araç Mahrumiyet Bedeli Kimlerden Talep Edilir?

Kapsamlı Estetik Çözümler: Umut Zereyak'ın Kas Estetiği ve Selülit Tedavisi

UçakPark 3 ayda 100 bin ziyaretçiyi ağırladı

Kartepe’de Yeşil Alanlara Düzenli Bakım

Araç Değer Kaybı Nedir, Nasıl Alınır?

Büyükşehir, yarıyıl tatilinde 689 okulu ilaçladı

Triko Etek Nasıl Kombinlenir?

Evcil Hayvan Sahiplenmenin Yolu

Büyükşehir Encümeni’nden Ramazan ayına özel karar; İşyerleri imsak vaktine kadar açık olacak

GTÜ, SENSOR HUB ile Dijital Dönüşümde Stratejik Rol Üstleniyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.