Tarih: 02.04.2012 13:36

Okur'dan 4+4+4 açıklaması!

Facebook Twitter Linked-in

 

12 yıllık zorunlu eğitim kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur kabul edilen yasa ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

 

"Siyasetin her zaman halkla birlikte yapılması ve aslolanın halkın isteklerinin yerine getirilmesi olduğunu dile getiren Mehmet Ali Okur "Milletimizin 3 Kasım 2002'de ülkenin yönetimini partimize layık görerek ve güvenerek verdiğinden beri bizden en büyük isteklerinden ve beklentilerinden birisi 28 Şubatta dayatmalarla değiştirilen 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasının sona erdirilerek, çocuklarının istedikleri konuda eğitim yapabilmelerinin önünü açmamızdı. Tabi bu işler akşamdan sabaha hemen olacak işler değildi. Milletimizin bu arzusunu gerçekleştirmek bizim de Mecliste olduğumuz bir döneme denk geldiği için ayrıca mutlu, kıvançlı ve huzurluyum.

 

Türkiye'de bundan sonra artık azınlığın, çoğunluk üzerinde kurduğu baskı ve tahakküm dönemi bitmiştir.  Artık azınlığın istekleri, çoğunluğun üstüne dayatılamayacak. Demokrasi ile yönetiliyoruz. Sandıktan aldığımız yetki ile TBMM'de görüşerek ve oy çoğunluğu ile değiştirdiğimiz yeni eğitim sistemi de tam demokratik bir eğitim sistemidir. Vatandaş çocuğunun veya çocuğun kendisi neyi istiyorsa onu okuyacak. Din eğitimi, Kuran eğitimi konusunda ise tam bir özgürlük getirdik. İsteyen okur, isteyen neyi istiyorsa onu okur" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —