Tarih: 08.03.2012 09:37

Okur Kadınlar Günü'nü kutladı!

Facebook Twitter Linked-in

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olmuştur.

 

Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirtmektedir. Geçen süreçte Türk kadını, eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olmuştur.

 

Türk kadını 21. Yüzyılın gerektirdiği konuma gelebilmek için her türlü niteliksel donanıma sahiptir. Bu yetenekleri gerek devlet politikası olarak gerekse Ak Parti görüşü olarak Hükümet icraatlarında ortaya koymak gibi bir sorumluluğumuz vardır.

 

İşte bu sorumluluk bilinci içinde, Türk kadınının elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği düşüncesiyle, tüm dünya kadınlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık diliyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —