Tarih: 10.05.2012 09:36

Okur göçmenlerin coşkusuna ortak oldu!

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Çırak ve Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Özgenç’le birlikte geçtiğimiz Cumartesi günü Bulgaristan’a giden Mehmet Ali Okur, bu ülkenin Burgas ve Varna Şehirlerini gezdikten sonra Pazar günü Hıdrellez şenliklerine katıldı.

 

Türklerin asırlardır büyük bir coşkuyla kutladığı ve Haskova’nın Alan Mahallesi’nde gerçekleşen Hıdrellez şenliklerinde soydaşları yalnız bırakmadı.

 

Okur, Türkiye’den binlerce kişinin katıldığı şenlik dolasıyla ilk kez gittiği Bulgaristan’ı görmekten ve soydaşların coşkusuna ortak olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Daha sonra Mineral Bani Belediye Başkanı Mümin İskender ile akşam yemeğinde bir araya gelen Okur ve beraberindekiler buradan Yunanistan’a geçerek Türk bölgesi Dede Ağaz ve Gümilcine’de soydaşların sorunlarını dinlediler.

 

Bulgaristan’da ecdat yadigârı tarihi eserleri görmekten büyük onur ve gurur duyduğunu, İki ülkede yaşayan soydaşların yaşadığı sorun ve sıkıntılarını dinlediğini, çözümü noktasında elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Mehmet Ali Okur, fırsat buldukça Bulgaristan ve Yunanistan’a geleceğini sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —