Tarih: 05.07.2012 13:17

Okur beklenen teklifi TBMM'ne sundu!

Facebook Twitter Linked-in

Teklifteki çalışmaya göre Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi oluyor. Sunulan teklife 4 fakülte talebi var. Bunlar; Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi.   Kanun teklifinde Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nin tıp fakültesi olması öngörülüyor. AKP Kocaeli Milletvekillerimizin tümünün imzasıyla sunulan teklif yasalaştıktan sonra Gebze artık hayal ettiği üniversiteye kavuşmuş olacak.

 

 

Üniversite hakkında ayrıntılı bilgi veren AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, marka kent olan Gebze'nin tamamen marka olan bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu ve bu amaçla böyle bir kanun teklifini hazırladıklarını söyledi. Ayrıntıları anlatan Okur, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün ve Fikri Işık bey ile birlikte kanun teklifini tamamladık. Kanun teklifi 2 Temmuz  Pazartesi günü AKP Grubu'na sunuldu” dedi.

 

 

Okur, “Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile ilgili ön çalışmayı tamamladık. Sunulan kanun teklifinde 4 fakülte talebimiz oldu. Bunlar; Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi gibi bölgemize yakışan fakülteler.  Kanunun YÖK ile görüşüldükten sonra Ekim-Kasım ayları içerisinde yasalaşmasını bekliyoruz. Eğer dilediğimiz gibi olursa, Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi olması ön gürümüz kabul görmüş olacak. Tabi ki diğer ilçelerimiz de bundan nasibini alacak. Meslek Yüksek Okulları ve diğer fakülteleri uygun olan ilçelerimize dağıtma düşüncemiz var. Eğitim olmazsa olmazımız. Üniversite bölge ve sanayi için de bir kazanç olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —