Tarih: 08.05.2022 10:54

Okulların yıkımı başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

İzmit’te yer alan Namık Kemal Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi ve Kandıra Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin yıllardır faaliyette olduğu binalar taşıdığı deprem riski nedeniyle boşaltılmış, öğrenciler başka okullara nakledilmişti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihale sonrası binaların yıkımını yürütecek firmalar belirlenmişti.

DÖRT YIKIM İKİ FİRMANIN

Yapılan ihaleler sonucunda; Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nin yıkım işini 761 bin lira, Namık Kemal Anadolu Lisesi yıkım işini 1 milyon 56 bin lira teklif veren Gökalp İnşaat kazanmıştı. Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi yıkım işini 791 bin lira, Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi yıkım işi de 849 bin lira teklif veren Çakır Metal’in olmuştu.

YIKIM RUHSATLARI ALINDI

Firmalar yıkımla ilgili hazırlıkları, gerekli prosedürleri büyük oranda tamamladı. Yıkım ruhsatlarını alan firmalar, ihaleyle ilgili taahhüt ettikleri miktarları da hesaplara yatırdı. Dört okulun yıkım işlemini firmaların yeni haftayla birlikte başlatacağı, mümkün olan en kısa zamanda da bu yıkımların tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —