• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Okulların açılış tarihinin ertelenmesine

İlk tepki kırtasiyecilerden

EKONOMİ 21.08.2015 13:36:00 0
Okulların açılış tarihinin ertelenmesine

Okulların açılış tarihinin ertelenmesi kırtasiyecilerin tepkisine neden oldu. Mal alımlarını çekle yaptıklarına işaret eden Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil "Ödeme planlarımızı 14 Eylül'e göre yaptık. Şimdi bu tarih değişti. Bu durum sektörde büyük bir krize yol açacak" dedi.

Turizimcilerin talebi sonrası gündeme gelen, okulların geç açılması tartışmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu dün yaptığı açıklama ile son noktayı koydu. Buna göre okullar 14 Eylül'de değil, 28 Eylül günü açılacak. Bu karara en sert tepki ise sayıları 20 bini bulan kırtasiyecilerden geldi.

Yıllık parasal büyüklüğü 4 milyar dolara dayanan sektörün en çok ciro elde ettiği süreç okul sezonu. Okulların açılması tarihinden 15-20 gün önce başlayan yoğunluk okulların açılmasından sonraki en az 2 hafta daha sürüyor. Mal alımlarını belli vadelere yaydıkları çeklerle satın alan kırtasiyicilerin önemli bir bölümü de ödeme tarihlerini okul açılış tarihine göre belirliyor.

BAŞBAKAN AÇIKLADI

Ancak bu yıl okulların açılmasına ilişkin yaşanacak 2 haftalık ertelemenin sektörü önemli ölçüde etkileyeceği ifade ediliyor.Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Okulların 14 Eylül yerine, Kurban Bayramı’ndan sonraki pazartesi günü olan 28 Eylül’de açılacak olması,  okul, ofis, kitap, çanta ve okul kıyafetleri gibi, geniş ürün yelpazesine sahip kırtasiye sektörü için çok büyük bir darbe olacaktır" dedi.

ŞENDİL: FİKRİMİZ ALINMADI

Yürütülen tartışma süreci ile ilgili kendilerinden bir bilgi alınmadığını öne süren Şendil "Okulların geç açılmasıyla ilgili alınan kararda, sadece turizm sektörünün görüşleri dikkate alınmış ve bu karar alınırken kırtasiye sektörünün hiçbir şekilde görüşüne başvurulmamıştır. Ülkemizin siyasi ve ekonomik bakımdan sıkıntılı günler yaşadığı bu günlerde, alınan bu karar sektörümüzü çok daha olumsuz yönde etkileyecektir" şeklinde konuştu.

SEKTÖR BÜYÜK BİR KRİZ YAŞAR

Sektör olarak en yoğun dönemlerini okul açılış sürecinde yaşadıklarına işaret eden Şendil açıklamasının devamında şunları vurguladı: "Sektörümüz on iki ayın en yoğun dönemini okul açılış döneminde yaşamakta ve en önemli cirolarını bu dönemde yapmaktadır. Okul sezonu için tüm bütçe çalışmalarını 14 Eylül 2015 tarihine göre planlayan ve tamamlayan kırtasiye sektörü, okul açılış tarihinin ertelenmesi kararıyla sekteye uğrayacak, sektör büyük bir kriz yaşayacaktır.

Çünkü kırtasiyeciler bütçe ve planlamalarını bu tarihe göre yapmışlardır ve bu  erteleme kararıyla birlikte sektörün ödemeler dengesi alt üst olmuştur."Türkiye genelinde faaliyet göstere kırtasiye sayısı 20 bin olarak ifade ediliyor. Sektörün toplam istihdam gücü ise 200 bin kişi.

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Bakan Bolat: "Enflasyonda son 48 ayın en düşük rakamlarına geldik"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.