Tarih: 06.02.2018 08:27

Okullara özel önlem

Facebook Twitter Linked-in

Vali Hüseyin Aksoy, eğitim-öğretim döneminin ikinci yarıyılına bugün Türkan Dereli İlkokulu ve Muammer Dereli Fen Lisesi ziyaretiyle ‘merhaba’ dedi. Ziyarette Vali Aksoy’a, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen eşlik etti. Ziyarette okul adına ise; Türkan Dereli İlkokulu Müdürü Alper Yazıcı, Muammer Dereli Fen Lisesi Müdürü Hamza Kararoğlu, Türkan Dereli Anaokulu Müdürü Hatice Kılıçkap, Okul Aile Birliği Başkanı Emine Kocaal ve öğretmenler yer aldı.

HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Çiçeklerle kapıda karşılanan Vali Aksoy, Türkan Dereli İlkokulu öğretmenler odasına geçti. Öğretmenlerle bir süre görüşme gerçekleştiren Aksoy’a, Türkan Dereli İlkokulu Müdürü Alper Yazıcı çalışmalar hakkında bilgi sunumunda bulundu. Birliktelikte konuşan Vali Aksoy şunları söyledi: “2. eğitim-öğretim döneminin hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum. Eğitim bizim en önem verdiğimiz alanların başında geliyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak görev ve sorumluluğu.

OKULLARDA GÜVENLİK

Okullarımızın güvenli şekilde eğitim-öğretime devam etmesi, okul servislerimizin öğrencileri güvenli bir şekilde taşıyabilmeleri hepimizin ortak arzusu. Özellikle gençlerimizin olumsuz alışkanlıklardan uzak kalabilmesi adına valilik olarak bu yıl aldığımız bazı kararlar var. Bunlardan bir tanesi okul çevresinde öğrenci ve veli değilse belli grupların beklemelerini yasakladık. Bu kişilere herhangi bir suç işlemeleri halinde gerekli cezanın uygulanması ama herhangi bir suç işlemeseler dahi kabahatler kanununa göre işlem yapılmasını sağlayacağız.

YASAKLAR GETİRİLDİ

Okul saatinde öğrencilerin derslere devamını sağlamak ve kontrol amacıyla internet kafelerde çocukların bulunmamasını karar altına aldık. Eğer  öğrenciler ders saatinde internet kafede ise o kafeye para cezası uygulayacağız. Çünkü çocukların olması gereken yerler okullar. Çocuklarımızın uyuşturucu ve benzeri madde alışkanlıklarına alışmamaları adına da aldığımız bazı tedbirler var. Okulların çevresindeki bazı marketler ve büfeler zaman zaman tek sigara satışı yapabiliyor. 18 yaşın altında TEKEL ürünlerin satışı yasak, ama biz tek sigara satışını dahi bir düzenlemeyle yasakladık. Amacımız çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleri.”

BAŞARI DİLEDİ

Vali Hüseyin Aksoy daha sonra Türkan Dereli İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri ile bir araya gelerek onlarla tek tek ilgilendi. Türkan Dereli İlkokulu ziyaretinin ardından Muammer Dereli Fen Lisesi’ni ziyaret eden Hüseyin Aksoy, Muammer Dereli Fen Lisesi Müdürü Hamza Kararoğlu, okul yönetimi, öğretmenler ve okul aile birliği başkanı Birgül Ucum tarafından kapıda çiçeklerle karşılandı. Aksoy ardından öğretmenler odasına geçti ve öğretmenlerle bir süre görüşme gerçekleştirdi. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan, okul yönetimi ve öğretmenlere çalışmalarında başarı diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —