Tarih: 15.12.2011 10:08

Okul öncesine eğitime büyük destek

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından 2009 yılında hazırlanan ve 2010 yılında AB tarafından 73 bin Euro finansman sağlanan ‘Anne Çocuk El ele Haydi Çocuk Bahçesine’ isimli proje başarıyla tamamlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olarak yer aldığı ve Körfez Atatürk İlköğretim Okulu tarafından yürütülen projede özellikle Roman çocukların okul öncesine gönderilmesine yönelik çalışmalar yapılırken okula bir Okul Öncesi ek binası inşa edildi.

 

 

ROMAN ÇOCUKLAR OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BAŞLADI

 

Proje kapsamında Avusturya Viyana Belediyesi okul öncesi kurumlarında yapılan eğitimler örnek alınarak eğitim materyalleri hazırlandı. Projenin hedef kitlesi dezavantajlı gruplara ve Roman ailelere okul öncesi eğitimin önemi hakkında eğitimler verilerek çocuklarını okul öncesi eğitime göndermelerine ikna edildi. 25 çocuk hazırlanan tam donanımlı sınıflarda okul öncesi eğitime başladı. Eğitimleri tamamlanan 25 çocuk

 

 

GÜZEL BİR ÖRNEK SERGİLENDİ

 

AB tarafından desteklenen projede, eğitimleri Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri verirken, Sağlık İl Müdürlüğü çocukların ve ailelerin sağlık taramalarını üstlendi. Ayrıca okul binasının inşa edilmesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ek binanın temelinin atılması ve 20 ton çelik konstrüksiyon desteği sağlarken, İl Özel İdaresi, Körfez Belediyesi ve hayırsever vatandaşların el birliği ile modern bir okul öncesi inşa ederek Kocaeli’deki kurum kuruluşlar büyük bir işbirliği örneği sergiledi. Ayrıca yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından okul bahçesine bir oyun parkı inşa edildi.

 

 

 

‘ANNE ÇOCUK EL ELE HAYDİ ÇOCUK BAHÇESİNE’ PROJESİ NEDİR?

 

2009 yılında Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi isimli AB Program kapsamında açılan çağrıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 73 bin Euro finansman sağlanan bir proje... Türkiye genelinden Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı’na 1275 başvuru yapılırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırladığı proje AB tarafından kabul edilen 75 proje arasında yer aldı. Kocaeli genelinde yapılan 13 proje teklifinden sadece ‘Anne Çocuk El Ele Haydi Çocuk Bahçesine’ adlı proje kabul edildi ve toplamda 73 bin Euro hibe sağlandı. Proje kapsamında proje ortağı Viyana’daki okul öncesi kurumlar incelenerek ailelere ve dezavantajlı çocuklara eğitim materyalleri hazırlandı. Ailelere okul öncesi eğitimin önemi hakkında bilgiler verilerek çocukları okul öncesi eğitime başlamalarına ikna edildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —