Tarih: 03.07.2012 17:01

Okul birincisi NASA'ya gidecek!

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde bulunan Çardak İlköğretim Okul'nun birincisi Ozan Ay, Amerika’da NASA'ya gitmeye hak kazandı. 

Okul Müdürü Veysi Ay, öğrencisi Ozan Ay ile birlikte Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Veysi Ay, “Çanakkale 18 Mart üniversitesi bünyesinde yer alan eğitim araştırma birliği, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir proje gerçekleştirildi.

 

 

Yerelden Yerele Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik adı altında gerçekleştirilen projede il genelinde 33 okuldan 80 öğrenci seçildi. Bu öğrenciler birer haftalık kampa alınıp sınava tabi tutuldu. Kamp içindeki çalışmaları da değerlendirilerek iki öğrenci NASA’ya gönderilecekti. Sekiz öğrenci de İngiltere’deki Conventry Üniversitesi'ne gidecekti. NASA’ya gidecek iki öğrenciden birisi Ozan Ay oldu. Bizi heyecanlandıran bir sonuçtu. Gerçekten çok zeki öğrencilerin bulunduğu bir kamptı. Yarışmadaki kriter, başarı ve dezavantaj olarak belirlendi. Yani hayata dezavantajla başlayıp zorluklar içinde başarıya ulaşmış kişiler seçildi. Ozan'ın babası inşaat ustası, kendisi okul birincisidir. Ben bu başarısından dolayı Ozan'ı tebrik ediyorum” dedi.

 

 

 

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, bu başarı karşısında Ozan'ı tebrik ederek, “Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım” dedi. Ozan hakkında bilgiler alan Tavlı, kendisini dikkatle dinledi. Tavlı, Ay’a bir laptop hediye etti. Ozan Ay’ın Amerika’dan döndüğünde kendisiyle tekrar görüşmek istediğini belirten Tavlı, “Lapseki’yi güzel bir şekilde temsil ettiği için kendisini tebrik ediyorum” dedi. Ozan Ay, dört günlük eğitim kampına katılacağını söyleyerek, “Bu başarı hem beni, hem de ailemi gururlandırdı” diye konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —