Tarih: 16.03.2012 10:31

Öğretmenler işi bırakıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Hükümetin 4+4+4 eğitim sistemine tepkiler sürüyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kocaeli Şubesi 4+4+4 eğitim tasarısını Merkez Bankası'ndan Sabri Yalım Parkı'na yürüyerek protesto etti. Sloganlar atarak yürüyen eğitimcilere, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

 

 

"SAHİP ÇIKALIM"

 

 

Merkez Bankası'nda başlayan yürüyüş, şube başkanı Bilal Şener'in Sabri Yalım Parkı'nda yaptığı açıklamayla devam etti. Şener, “Eğitim-İş olarak ulusumuzun geleceğini belirleyen eğitim gibi önemli bir konuda, böyle bir oldu bittiyi kabul etmemiz mümkün değil. Eğitim planlanması toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir konu olması nedeniyle; tüm Türkiye'nin bu soruna sahip çıkması gerekiyor.

 

 

DAYATMAYA KARŞI

 

 

Bu sorun ayrıca, eğitim çalışanlarını doğrudan ilgilendirdiği için; ‘demokratik, laik, bilimsel, kamusal ve herkes için' eğitim hakkını savunan, eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Eğitim iş kolunda örgütlü bir sendika olmanın sorumluğu gereği, 4+4+4 yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'na geldiği gün, dayatmaya karşı üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağız” dedi. Hükümetin 4+4+4 eğitim sistemine tepkiler sürüyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kocaeli Şubesi 4+4+4 eğitim tasarısını Merkez Bankası'ndan Sabri Yalım Parkı'na yürüyerek protesto etti. Sloganlar atarak yürüyen eğitimcilere, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —