Tarih: 21.11.2015 22:57

Öğretmen Olamayınca Stand Up'çı Oldu"

Facebook Twitter Linked-in

Tek kişilik gösteriler sunan Bekir Develi, üniversite öğrencilerine mezun olduktan sonra nelerle karşılaşabileceklerini anlattı.

Develi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri tarafından başlatılan "Bekir Develi ile Ünlü Mamuller Kariyer Sohbetleri" etkinliği kapsamında Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde sahne aldı. 

Almanca öğretmenliği bölümünü bitirdiğini belirten Develi, "Eğitimini aldığım bu bölüm benim istediğim bir alan değildi. Küçüklüğümden bu yana insanlarla iletişim kurmayı, sohbet etmeyi ve buna benzer işler yapabileceğim meslekleri hayal etmiştim. Hasbelkader bu bölümde eğitim aldım. Aldım almasına ama KPSS'yi veremedim" dedi.

Develi, şunları kaydetti:

"KPSS'yi veremediğim için bir kuyumcuda çalışıyordum. Amatör olarak sahneye çıkmayı çok kez denedim, birçok gülünç durum yaşadık. Bir gün gazeteden aradılar. Çok sevinmiş ve şaşırmıştım. 'İstanbul'a gelir misin?' dediler. Para yok nasıl gideceğiz. Çıktığımız sahnelerden çekilmiş fotoğrafları gönderdik gazeteye. Ondan 15 gün sonra bir haberde gazetenin manşetine çıkmıştım. Allah bir kapı açıyor. Hayallerinizin peşinden giderken bazı gerçeklerle karşılaşacaksınız. Belki bu canınızı sıkacak bazen zor gelecek ama ne olursa olsun hayallerinizin peşinden gidin. Sevdiğiniz işi yapın bu sizi daha da mutlu edecektir."

Gösteriyi Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot ve öğrenciler izledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —