Tarih: 28.05.2012 12:47

Öğrenmenin yaşı yok!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi Evlerinde okuma etkinlikleri devam ediyor. Her hafta Salı ve Perşembe günleri düzenlenen okuma etkinliğine öğrencilerin yanı sıra veliler de büyük ilgi gösteriyor. Bilgi Evleri bu uygulaması ile çocukların okuma alışkanlığına önemli katkı sunarken, alışkanlığının davranışa dönüşmesine altlık oluşturuyor.

 

 

 

VELİLER ÇOCUKLARIYLA OKUYOR

 

 

Okuma etkinliğine tüm Bilgi Evleri gibi Mimar Sinan Bilgi Evi de özen gösteriyor. Buraya devam eden öğrenciler her hafta Salı ve Perşembe günleri düzenli olarak okuma saatlerine katılıyor. Etkinliğe katılan veliler ise uygulamadan oldukça memnun.  Bir saat süren etkinlik boyunca Bilgi Evleri’nde hayat adeta duruyor. Öğrenciler, veliler ve Bilgi Evi eğitmenleri en anlamlı dost olan kitapla baş başa kalmanın ayrıcılığını yaşıyor.

 

 

 

OKUMA ALIŞKANLIĞINA ANLAMLI KATKI

 

 

Bilgi Evleri okuma etkinliği ile aynı zamanda ülkenin büyük eksiği olan okuma alışkanlığına katkı sunuyor. Etkinlik sayesinde kitaba ve okumaya yönelik olumlu yönde zihniyet değişimi sağlanıyor. Etkinlik beraberinde okuyan, araştıran yeni nesillerin yetişmesinin yanı sıra okuma alışkanlığının davranışa dönüşmesine altlık oluşturuyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —