Tarih: 10.02.2012 12:20

Öğrenciler yolda kaldı!

Facebook Twitter Linked-in

Dün sabah Kocaeli'nde bazı köylerde, “Taşımalı Sistem” kapsamında minibüslerle okullara taşınan çocuklar büyük tehlikeler atlattı. Servetiye Cami köyünden minibüsle Yuvacık Aydınkent İlköğretim Okulu’na getirilen çocuklar yolda kaldı. Aksığın ve çevresindeki köylerle de kar yüzünden ulaşım tamamen kesildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, okul yolunda donma tehlikesi atlatan çocukları kurtardı.

 

 

YETKİ KAYMAKAMLARDA

 

Taşımalı sistemde dün yaşanan sıkıntı nedeniyle, Kocaeli Valiliği, okullarda kar tatili konusunda ilçe kaymakamlıklarını yetkilendirdi. Dün akşam saatlerine kadar ilimizde hiçbir ilçe kaymakamı okul tatili kararı almamıştı. Ancak taşımalı sistemle köylerden okullara minibüslerle taşınan çocuklar, bugün okula gitmezse izinli sayılacak.

 

 

24 SAAT İŞBAŞINDALAR

 

 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri 250 personel, 150 araç ve iş makinesi ile, köy yollarında 24 saat aralıksız çalışıyor. Yetkililer, dün akşam itibariyle kapalı köy yolu olmadığını açıkladı. Ancak yüksek kesimlerde kar yağışı aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tuz stoklarını takviye etti. Şereflikoçhisar’dan 16. 5 ton tuz takviye olarak getirildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, “Köy yollarına zincirsiz ve kar lastiksiz çıkmamak gerekiyor. Ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışıyor. Ama vatandaşların da bu zor koşullarda üzerlerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —