Tarih: 08.10.2012 09:20

Öğrenciler nesli tükenen hayvanları tanıdı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hayvanları Koruma Günü kapsamında Mehmet Obdan İlköğretim Okulu öğrencilerini Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ile Ballıkayalar Tabiat Parkı’nı gezdirdi. Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan etkinlikte çocuklar ilk defa karşılaştıkları hayvanları yakından görme fırsatı buldu.

 

 

HAYVANAT BAHÇESİNİ GEZDİLER

 

 

Büyükşehir Belediyesi hayvan haklarını koruyucu hizmetlerini sürdürüyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Dilovası İlçesindeki Mehmet Obdan İlköğretim Okulu öğrencilerini hayvanlarla buluşturdu. İlk olarak Darıca’daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ni gezen öğrenciler burada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanlar hakkında bilgilendirildi.

 

 

HAYVANLARI TANIMA İMKANI BULDULAR

 

 

Dilek ağacı ve yüz boyama gibi etkinliklerin yer aldığı programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber Zehiroğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan da katıldı. Öğrenciler Hayvanat Bahçesi’nde ilk kez canlı olarak gördükleri hayvanları tanıma imkanı buldu. Oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları gözlenen çocuklar daha sonra soyunun tükenmesini istemediği hayvanların resimlerini yaptılar.

 

 

 

BALLIKAYALAR TABİAT PARKI

 

 

Öğrenciler ardından Gebze’deki Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda yaban hayatı tanıma yürüyüşüne katıldılar. Burada konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nermin Tol, dünyada sadece sokak hayvanları değil birçok hayvan çeşitliğinin olduğunu dile getirerek” Sadece sokak hayvanlarını değil bütün hayvanları koruyalım. Soyu tükenmek üzere olan hayvanları onları korumak ve sevmek ile ileriki zamanlara taşıyalım” dedi. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber Zehiroğlu ise hayvan sevgisini çocuklara aşılamak için eğitimlere devam ettiklerini ifade ederek bu kapsamda gelecek nesillere hayvanları korumak adına mesajlar verdiklerinin altını çizdi.

 

 

 

1603 HEKTARLIK TABİAT PARKI

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan ise Ballıkayalar Tabiat Parkı hakkında öğrencilere bilgi verdi. 1603 hektarlık bu Tabiat Parkı’nın dünyanın sayılı alanlarından birisi olduğunu belirten Algan burada bir çok yaban hayvanını görme fırsatının olduğunu aktardı. Çocuklar daha sonra Tabiat Parkının bir maketini gördü. Öğrenciler böylece 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü doyasıya yaşadı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —