Tarih: 30.11.2012 11:34

“Oğlum bak git” davasına devam edildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Gölcük’te meydana gelen olayda, temizlik işçisi Selçuk Kahraman’ın elindeki süpürge sapı ile yaralanan Yasin K. isimli çocuğun ailesi, temizlik işçisinden şikayetçi oldu. Sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan görüntüler incelenerek Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, belediye temizlik işçisi şüpheli Selçuk Kahraman’ın, 11 Mayıs 2012’de temizlik yaptığı sırada Gölcük Ali Paşa Caddesi’nde mağdur Yasin K’nın (17) arkadaşıyla uygunsuz konuştuğunu görmesi üzerine uyardığı, Yasin K’nın da bunun üzerine, temizlik işçisi Kahraman’a “sinkaflı” sözler söylemesi üzerine, Kahraman’ın, mağdurun haksız tahriki altında temizlikte kullandığı ağaç saplı süpürge ile mağdura bir kez vurarak Yasin K’yı yaraladığı kaydedildi.

Yasin K'nın bu olaydan dolayı şüpheli Kahraman’dan şikayetçi olduğu, şüphelinin alınan savunmasında suçunu inkar ettiğine dikkat çekildi. İddianamede, şüpheli Kahraman’ın olayda kullandığı süpürgenin TCK’nın 54. Maddesi uyarınca el konulması istendi. Kahraman’ın TCK’nın “kasten yaralama” suçunu düzenleyen 86/2, 3-e maddeleri uyarınca 2 yıldan 5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.

Şüphelinin söz konusu suçu ağır tahrik altında işlediği ifade edilerek, şüpheliye 1,5 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. İddianameyi kabul eden Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk celsesine temizlik işçisi sanık Selçuk Kahraman ve avukatı Nuray Korkmaz ile olayda başından yaralanan Yasin K ve babası Cesim K’nın avukatı İbrahim Ulufer katıldı.

Tutuksuz yargılanan Selçuk Kahraman verdiği savunmasında “Olay günü ben sokak temizliği yapıyordum. Yasin ve yanında bulunan 3 kişi küfürlü konuşmaktaydılar” dedi.Savunmasına devam eden Kahraman, şunları söyledi: “Ben burada aile olduğunu rahatsız etmemelerini söyledim. Bunun üzerine Yasin belinden kemerini çıkarıp bana doğru sallayarak ‘ne olacak bana vursana’ dedi ve küfrederek devam etti. Bunun üzerine polisi ve sorumlu olan Hasan Yaman’ı aradım. Ancak, 15 dakika beklememe rağmen kimse gelmedi. Olay yerinden ayrılmak istedim ama mağdur üzerime geldi. Ben yaralama kastı ile değil ancak olay yerinden ayrılması için elimde bulunan sopayı salladım. Elimdeki süpürge kafasına geldi.” 

Duruşmaya katılan Yasin K ile babası Cesim K da daha önceki ifadelerini tekrarlayarak şikayetçi olduklarını ifade etti. Sanık avukatı ve katılanların avukatı eksiklikleri gidermek ve tanıklarını dinletmek amacıyla mahkemeden süre talebinde bulundu. Mahkeme tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Mart 2012 tarihine erteledi. Duruşma basına kapalı gerçekleştirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —