Tarih: 26.05.2012 09:50

Obezitenin zararları açıklandı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘Beslenme, Obezite, Besin Hazırlama’ gibi konularda seminerler vermeye devam ediyor. İlköğretim 6. sınıflar, Kuran Kursları ve KOMEK kurslarında verilen seminerler kapsamında 2011-2012 eğitim yılı döneminde 84 okulda 4181 öğrenciye, 18 kuran kursunda 456 kişiye ve 18 KO-MEK eğitim merkezinde 626 kişiye ulaşıldı.

 

 

 

DEVAM EDİYOR

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü eğitim birimi ilköğretim 6. sınıfları, Kuran Kursları ve KO-MEK kurslarında Yaşam Kalitesi ve Beslenme adı altında Yeterli ve Dengeli Beslenme, Besin Hazırlama ve Sunum Teknikleri ile Obezite konulu eğitim seminerleri veriyor. Seminerler İlimtepe Merkez Kuran Kursu’nda düzenlenen ‘Yaşam Kalitesi ve Obezite’ ile ilgili eğitim ile devam etti.

 

 

 

OBEZİTENİN ZARARLARI

 

 

Eğitimde beslenmede besin çeşitliliğinin önemi, besin guruplarının beslenmedeki yeri ve özellikle süt ürünleri gurubunun tüm yaş gurupları için önemine değinildi. Besin hazırlama ve saklama ilkeleri, yetersiz ve dengesiz beslenme sonucunda ortaya çıkan hastalıklara değinilen seminerde özellikle son zamanların en önemli sağlık problemi olan Obezite konusunda bilgi verildi. Obezite ve hareketsiz yaşamın kalp ve damar hastalıklar, çeşitli kanser türleri, astım gibi birçok hastalığa sebep olduğu, yaşam süresi ve yaşam kalitesini olumsuz etkilediği, eğitimcilerce vurgulandı.

 

 

 

BİNLERCE KİŞİYE ULAŞILDI

 

 

Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü eğitim birimi bu eğitim yılında ‘Beslenme, obezite, besin hazırlama’ gibi konularda birçok seminer verdi. Seminerler ile 84 okulda 4 bin 181 öğrenci, 18 kuran kursunda 456 kişiye ve 18 KO-MEK eğitim merkezinde 626 kişiye ulaşıldı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —