Tarih: 19.03.2013 11:04

Obama'dan Nevruz mesajı

Facebook Twitter Linked-in

İran halkına hitap eden Obama mesajında, iki ülke arasında yeni bir ilişkinin doğabileceğini belirtti. Obama ayrıca, İran'da hükümetin ortaya koyduğu tavrın cezasını halkın ödediğini dile getirdi.

 

Obama, İran'ın uluslar arası toplum içinde hak ettiği konuma geri dönebileceğini ancak bunun için sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Obama, "İran'ın liderleri, nükleer programlarının tıbbi araştırma ve elektrik için olduğunu söylüyorlar. Ancakbugüne kadar uluslararası camiayı, nükleer faaliyetlerinin sadece barışçıl amaçlar taşıdığına dair ikna edemediler" dedi."Dünyanın, bu meseleyi ele alma kararlılığında birlik sergilemesi ve İran'ın şu anda çok yalnızlaşmış olmasının nedeni de bu. Liderlerinizin bu meseleyi ele almadaki isteksizliği yüzünden İran halkı yüksek ve gereksiz bir bedel ödemekte" diyen Obama, İran hükümetinin gerilimi azaltmak ve nükleer meselenin kalıcı, uzun vadeli çözümü yönünde çalışmak için acil adımlar atma zamanının geldiğini kaydetti.

 

Obama konuşmasını, "Bu Nevruz'da aileniz ve dostlarınızla bir araya gelirken, birçoğunuz, şair Hafız'ın, 'Mutluluk meyvesi veren dostluk ağacı dikin; sonsuz acılar veren düşmanlık fidanını kökünden sökün' şeklindeki dizelerini hatırlayacak. Yeni bir bahar başlarken, ülkelerimizin gerginliğin ötesine geçebileceğine dair umudumu koruyorum. Ve ülkelerimiz arasında, dostluk ve barış meyvesini veren yeni bir günün doğması için çalışmaya devam edeceğim'' sözleriyle tamamladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —