Tarih: 03.09.2015 16:15

O Ülkede boşanma hakkı yok

Facebook Twitter Linked-in

Filipinler, Vatikan dışında boşanma hakkının bulunmadığı tek ülke. Filipinlilerin çoğunluğu boşanmanın yasallaşmasını istiyor. Ancak kilise temsilcileri ve politikacılar buna karşı.

BOŞANMA HAKKININ BULUNMADIĞI TEK ÜLKE

Ana Santos'un eşinden ayrılması dört yıl sürdü. Mahkeme kararının ardından avukatı, "Artık özgür bir kadınsınız" diyerek sonucu Santos'a söyledi. Ancak Santos aslında eşinden boşanmadı, evlilikleri mahkeme tarafından iptal edildi. Filipinler'de evliliğin iptali çok karmaşık ve pahalı bir süreç. Filipinler, Vatikan dışında boşanma hakkının bulunmadığı dünyadaki tek ülke.

PAHALIYA MAL OLUYOR

Santos, pahalı bir işlem olan evlilik iptalini karşılayabilen az sayıdaki Filipinli'den biri. Eşinden ayrılmak isteyen Filipinlilerin yasal açıdan bunu başarabilmesi için sadece iki seçeneği var. Eşinden ya evliliğini sona erdirmeden ayrılacak - bu seçenek kişinin tekrar evlenmesine imkan tanımıyor- ya da evliliğini iptal ettirecek. Filipinler'de sadece nüfusun yüzde 5'ini oluşturan Müslümanlar boşanma hakkına sahip.

Santos evliliğini iptal ettirebilmek için 3 bin dolar harcamak zorunda kalmış. Bir tanıdığı Maria ise çok daha fazla, 10 bin dolar ödemiş. Bu nedenle de Maria'nın eşinden ayrılması sadece 6 ay sürmüş. Santos, "Avukat ve hakim için biraz para süreci kolaylaştırıyor" diyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —