Tarih: 08.12.2011 16:14

"O talimatları savcı verdi"

Facebook Twitter Linked-in

Vali Ercan Topaca, şehir merkezinde füze kalkanı projesine tepki olarak 4 gün boyunca çadır kurarak eylem yapmak isteyen ve 46 kişinin gözaltına alınması ile sona eren olaylar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Topaca, “İstemediğimiz ve tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Bu olaylarda toplam 46 kişi gözaltına alındı. 7 polis memuru ise yaralandı. 2 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi” dedi. Eyleme katılanların lise öğrencisiymiş gibi gösterildiğini belirten Topaca, “Eylemcilerden biri bile lise öğrencisi değildir. 46 kişinin 14’ü üniversite öğrencisi, 32’sinin öğrencilik ile bir ilgisi yoktur. 46 kişiden 19’u Kocaeli’den 27’si ise çevre illerdendir. Bu kişiler eski Adalet Bakanı Mehmet Topaç’a saldırıyı düzenleyen illegal örgütün yönlendirdiği gruptur. Avukatlık bürosunu işgal eden 2 kişi ne öğrenci nede çocuk değildir. Biz devlet olarak herkesin bürosunu iş yerini korumak zorundayız. Polis avukatın şikayeti üzerine harekete geçmiştir” şeklinde konuştu.

 

 

SAVCININ TALİMATI

 

Olayların adli boyutlu olaylar olduğunu ve göz altıların Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gerçekleştiğini söyleyen Topaca, “Savcımız polise işgalin kaldırılması ve gözaltına alınarak adliyeye sevki konusunda talimat verilmiştir. Ben arkadaşları uyardım son bir kez megafonla ikaz edin. İşgali son vermelerini isteyin dedim. 40 dakika sonra polis olumsuz cevap veriyorlar diyince müdahale oldu. BDP ve CHP İl Başkanı ile telefonda görüştüğümde de söyledim. Bana polise müdahale etmesin dediler. Ben de olayın adli olduğunu savcının talimatı olduğunu söyledim” dedi. Gençlere üzüldüğünü belirten Topaca, “İllegal örgütün yönlendirdiği gençlerdi. Onların bu tür oyunlara alet olmalarına üzülüyorum. Kendilerine ve memleketlerine okuyarak, öğreterek en iyi hizmeti verebilirler. Ama kamu düzenini bozacak faaliyetlerde olmasın. Bu kent bizim ve buna sahip çıkmak zorundayız” dedi.

 

 

 

"SİYASİLERİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMEM"

 

VALİ Ercan Topaca, kendisi için sert açıklamalarda bulunan ve “AKP’nin Valisi gibi davranıyor” diyen CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’a cevap verdi. Topaca, “Ben siyasi taraf olmak istemem. Kendisi ile görüşeceğim. O konuda tartışmaya bile girmek istemiyorum. Ben işinde gücünde ve yetkilerini kullanırken siyasi düşünerek hareket etmeyen biriyim. Kimsenin etkisine ve yönlendirmesine açık bir insan değilim” dedi. Valilik fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Topaca, “Hoşlarına giden yada gitmeyen kararlar olabilir. Doğru kararı almak önemlidir. Yüz kişiden yüzünü de aldığınız karar ile memnun etmek mümkün değildir. Bu kentin güvenliği, huzuru, esnafın hak ve hukuku bizim için önemlidir. Ben esnafın ve vatandaşın sıkıntılarını biliyorum” şeklinde konuştu. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —