Tarih: 17.02.2015 10:22

O kütüphane sizlerin çocuklar

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocukların en iyi şekilde yetişmesi için eğitime yönelik çalışmalarında sınır tanımıyor. Satranç takımından, tablet bilgisayar dağıtımına, Bilgi Evleri’nden, Bilim Merkezi’ne kadar birçok alanda proje ve hizmetiyle çocukların eğitimine yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, her şeyin başı olan okuma alışkanlığının gelişmesine de büyük önem veriyor.

 

 

Çocuklar Halk Kütüphanesi’nde

 

Büyükşehir, bu çerçevede Kültür-Sanat ve Konservatuar Müdürlüğü’ne bağlı İzmit Endüstri Meslek Lisesi yanındaki Halk Kütüphanesi’nin çocuklar tarafından daha yakından tanınması için farklı ve renkli bir etkinlik gerçekleştirdi. Burada, “Yaratıcı Drama Yöntemiyle Kütüphane Tanıtımı” gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, çocukların kütüphane ve doğal olarak kitaplarla olan dostluğuna yeni bir ivme kazandırdı.

 

 

Sepetlipınar İlköğretim Okulu konuk oldu

 

Etkinliğe Başiskele Yeniköy Sepetlipınar İlköğretim Okulu  5.ve 6. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve okul müdürü Ömer Yılmaz katıldı.

 

 

Drama eğitimi verildi

 

Drama eğitmeni Betül Aydın ve İlknur Ateş tarafından gerçekleştirilen etkinlikle yaratıcı drama yöntemi ile öğrencilerin anlama, anlatım, sorgulama, empati kurma, doğaçlama, rol oynama becerisi ve istek duygusu gelişerek konuya ilgilerinin artması sağlandı. Gerçekleştirilen etkinliğin sonucunda, öğrencilerin kütüphane kaynaklarının çeşitliliğini fark etmesi, kütüphanenin fiziksel durumu, kütüphane kuralları ve konu hakkında fikir yürütmeleri sağlandı. 

 

 

Güzel bir gün, hediye kitaplar

 

Öğrenciler bu özel günde eğlenceli ve faydalı saatler geçirirken, hediye edilen kitap ve ikramlarla gülen yüzler ve yeni bilgiler ile kütüphaneden ayrıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —