Tarih: 13.08.2015 15:41

O görüşme sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun arasında Devlet Konukevi'nde gerçekleşen görüşme 1.5 saat sürdü. Tarafların birazdan basın açıklaması yapması bekleniyor.

1 buçuk saat süren görüşmenin ardından açıklama AK Parti Genel Merkezi'nde Ahmet Davutoğlu tarafından 16.30'da bir açıklama yapılacak.

Koalisyon kurulamaması halinde cuma günü TBMM Genel Kurulu’nda seçim kararı alınması bekleniyor. Böylece hükümet için Anayasa’da öngörülen 45 günlük süre tamamlanmadan seçim kararı çıkmış olacak ve mevcut hükümetle seçime gidilecek. AK Parti’de kasım ayı beklenmeden ekim ayı başında yapılması yönünde “baskın seçim” formülü de dillendirilmeye başlandı.

AK Parti’de yasa tekliflerinde imzası bulunan bazı milletvekilleri, dün TBMM’de seçim senaryoları üzerinde çalıştı. Çalışmaları, “CHP ile koalisyon kurulmayacağı, bu durumda Meclis’in gelecek hafta cuma günü toplanıp erken seçim kararı alması” öngörüsü yönlendiriyor. AK Parti’de bu beklentiyi dile getiren isimlerden İstanbul Milletvekili Metin Külünk “Koalisyon kurulamazsa haftaya cumaya Meclis Genel Kurulu toplanır ve seçim kararı alınır. Bu hükümetle seçime gideriz. Seçim 45 günde olur. Ekim başında seçim olur. Yeni Meclis bütçeyi çıkarır” açıklamasını yaptı.

 

AYRINTILAR GELİYOR...

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —