Tarih: 22.11.2011 16:25

O belgeleri yarın açıklayacak

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında önce Dersim kriziyle boğuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi ve yarın yeni Dersim belgelerini açıklayacağını söyledi:

 

"CHP TARİHİYLE YÜZLEŞMELİ"

"CHP'nin hem Osmanlı tarihiyle hem de kendi tarihiyle olan çatışmasını izliyoruz. Sultan Abdülmecit ile Halife Abdülmecit arasındaki farkı sonunda anladılar. Bunların eline bir iki belge tutuşturuyorlar, aslını öğrenmeden çıkıp Meclis kürsüsünde söylüyorlar. Genel başkanları da aynı şekilde tezgaha getirilmişti. CHP bu toprakların ve kendi tarihiyle yüzleşmelidir. Başta Dersim olmak üzere toplumun değerlerine yönelik baskıyla yüzleşmeli. Dersim hakkında kitap yazmış CHP Tunceli Milletvekili'nin konuyu gündeme taşıması CHP için kaçırılmayacak bir fırsattır. Tuncelili bir aşiret mensubu Genel Başkan'ın bulunması CHP için eşsiz bir fırsattır. Sevsinler senin gibi birleştiriciyi. Hepsi ortada.

 

"DERSİM FATURASINI SEN ÖDEYECEKSİN"

Dersim konusunda ‘Başbakan özür dilesin’ diyor. Özür dileyecek biri varsa sensin. Senin partinin ödettiği faturadır Dersim faturası sen ödeyeceksin. Sadece senin partin var. CHP bu dönemde de Dersim'le yüzleşmezse böyle bir fırsatı hiç yakalayamayacaktır. Yarın genişletilmiş il başkanları toplantısında Dersim'le ilgili bazı yeni belgeleri kamuoyuyla paylaşacağım. Hala arşiv diyor, yolu bilmiyorsan adresi gösterelim. Arşivlerin hepsinde gelip çalışma yapabilirsin. Sen çok kabiliyetlisin gel araştırmayı yap.” 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —