• BIST 100

    9448,9%3,36
  • DOLAR

    39,61% 0,00
  • EURO

    46,09% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4224,75% -1,53
  • Ç. ALTIN

    6791,55% -2,29

Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımıza ‘sözde Cumhurbaşkanı’ diyebilmek demokrasiye yapılmış en büyük ihanettir

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, “Türkiye’de milletin oylarıyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanımıza, ‘sözde Cumhurbaşkanı’ diyebilmek, demokrasiye yapılmış en büyük ihanet, millete karşı açıkça işlenmiş en büyük düşmanlıktır.” dedi.

POLİTİKA 12.01.2021 07:30:00 0
Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımıza ‘sözde Cumhurbaşkanı’ diyebilmek demokrasiye yapılmış en büyük ihanettir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Sultanbeyli 7. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, önce 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçerek, 2024’te de Sultanbeyli başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanmak üzere çok güçlü adımlarla hedefe kilitlenerek sonuç alacaklarını söyledi.

2020 yılının insanlık tarihinin unutamadığı bir yıl olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Kovid-19 pandemisiyle birlikte eğitimden ticarete, sanayiden sağlık hizmetine, devlet aygıtından özel sektöre kadar her şeyin köklü bir değişim içine girdiğini belirtti.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’nin verdiği güçle birlikte Türkiye’nin diğerlerine emsal teşkil edebilecek fevkalade bir başarıyı ortaya koyduğunu aktaran Kurtulmuş, Türkiye’nin Karadeniz’de bulduğu doğalgaz rezervleri ile Akdeniz’de Oruç Reis ve diğer gemilerle sürdürdüğü doğalgaz ve petrol arama çalışmalarıyla 2020’ye damga vuran bir çalışmayı ortaya koyduğunu vurguladı.

Türkiye’nin sanayi alanında çok büyük başarıları ortaya koyduğunu aktaran Kurtulmuş, bir başka başarının ise Türkiye’nin Karabağ’a verdiği destek olduğunu söyledi.

“Açamazsınız” denmesine rağmen Kapalı Maraş’ın açılarak bir büyük tarihi başarının daha ortaya konduğunu belirten Kurtulmuş, İstanbul’da kısa süre içinde yapılan pandemi hastaneleri gibi çok güçlü yatırımların da 2020 yılında hayata geçirildiğini hatırlattı.

Türkiye’nin Libya’daki merkezi hükümetle yaptığı anlaşma ile Doğu Akdeniz’deki münhasır ekonomik bölgesini ilan ederek Mavi Vatanı’nı çizebilmiş olması, dosta düşmana Akdeniz’deki haklarını ortaya koymuş olmasının da ayrı bir başarı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Nihayetinde 90 yıla yakın bir süre asli görevinden uzaklaştırılan, müze olarak kullanılan Ayasofya’nın yeniden Allah-u ekber sesleriyle buluşması, yeniden Müslüman milletimizin ibadetine açık bırakılması…” dedi.

"Türkiye 2021’de çok daha güçlü hedeflere ulaşacak"

Numan Kurtulmuş, bir siyasi kadronun en büyük gücünün bir davasının olması, hedefinin olması ve hedefine kilitlenmesi olduğunu belirterek, hedefi, davası olmayanların bir suyun üstündeki saman çöpü gibi oradan oraya savrulduğunu tarihin hep şahit olduğunu söyledi.

Bu hareketin en büyük özelliğinin hedefinin bulunması olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Türkiye 2021’de çok daha güçlü hedeflere ulaşacak çok daha büyük başarılara imza atacak. Bu çerçevede 2021 yılı Türkiye için ekonomide, hukukta ve siyasette reformlar yılı olacaktır.” dedi.

“Çağ dışı, gerici, yobaz bir anlayışı ortaya koyuyor”

Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir şey yapmak isteyenler bir de bir şey yaptırmamak isteyenler var. Türkiye ne zaman büyük hedeflere kilitlense, içeride ve dışarıda birileri hem gündemi değiştirmek ister hem de yaptırmamak ister. Gücü nereye, ne kadar yeterse. Dışarısını bir tarafa bırakalım ama sadece son günlerde içeride Türkiye’nin bu gidişatını önlemeye çalışanların ne kadar biraz da ümitsiz bir şekilde ortaya saçıldıklarını görüyoruz. Bir tanesi ’28 Şubat’ın o karanlık dehlizlerinden çıkarak başörtülü bir hakimin benim hakkımda karar vermesinden endişe duyarım’ diyecek kadar çağ dışı, gerici, yobaz bir anlayışı ortaya koyuyor. Durduk yere neden bu laf söylendi? Türkiye’nin gündemini meşgul etmek için Türkiye’nin bu gidişini engellemek için. Artık bu memlekette hiç kimsenin gücü bu milletin kadınlarını başörtülüler, başı açıklar diye ayırmaya yetmeyecektir.”

Numan Kurtulmuş, Merve Kavakçı’nın milletvekilliği döneminde başörtüsü nedeniyle yaşadığı sorunlara değinerek, “O dönem parlamentoda bulunan bugünkü CHP’nin öncülü olan parti, bütün milletvekilleri ayağa kalkarak, utanmaz adamlar sıralara vurarak ‘dışarı’ diye tempo tuttular. Beyler aklınızı başınıza toplayın. Kılıçlarınızın iki tarafının da kestiği dönemler çok geride kaldı. Bir daha bu milleti o istediğiniz dönemlere döndüremeyeceksiniz.” diye konuştu.

“CHP’nin genel başkanı, şimdi ben sözde genel başkanı desem, kabul eder mi?”

Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

“CHP’nin genel başkanı, şimdi ben sözde genel başkanı desem, kabul eder mi? CHP’nin sözde genel başkanının nasıl geldiğini nasıl getirildiğini cümle alem biliyor. İnsanın azıcık yüzü kızarır. Demokrasiye ufacık da olsa bir inancı olur. Seçilmişlere karşı eğer beğenmesen bile, millet seçtiği için seçilmişlere karşı saygı en azından içinde demokratik edebin bir parçası olarak bulunur. 

Türkiye’de milletin oylarıyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanımıza, ‘sözde Cumhurbaşkanı’ diyebilmek, demokrasiye yapılmış en büyük ihanet, millete karşı açıkça işlenmiş en büyük düşmanlıktır.

Hani ağızlarını açtıklarında ‘seçimle gelenler, seçimle gitmeli’ derlerdi. Seçimle geldi, 2023’e kadar vakti var. Milletin helal oyları ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanına böyle hitap etmek, demokrasiye aykırıdır. Bu millete de haksızlıktır ama ne gariptir ki Tayyip Erdoğan’ı bir türlü içselleştiremeyenler, millet seçerek oy verdiği için saygı duymak zorundasın. Cumhurbaşkanlığı makamı gereği saygı duymak zorundasın. Bir de insan şunu anlamıyor, ABD’de Cumhurbaşkanı seçilen Biden’in daha seçim sonuçlarının mürekkepleri kurumadan, onu tebrik etmek için sıraya girenlerin nasıl oluyor da Türkiye’nin helal oyları ile halkın seçtiği Cumhurbaşkanına bu kadar açık bir saygısızlık ve milletin iradesine bu kadar açık bir nefret içinde davranıyorlar.” 

Ana muhalefet partisinin genel başkanı, eğer iktidarın Cumhurbaşkanının Cumhurbaşkanı olmasından rahatsızsa, çıkıp karşısına aday olması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, “Millet öyle bir hizaya sokmuş ki Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmaya dahi cesaret edemiyor.” dedi.

“Gerçekten durumun iyi değil Sayın Kılıçdaroğlu”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli de kim ne yaparsa yapsın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin hızla menziline doğru yol almaya devam ettiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na kara kaşı kara gözü için getirilmediğini dile getiren Canikli, “Onu o göreve getirenler Kılıçdaroğlu’na bir görev verdiler. Recep Tayyip Erdoğan’ı devre dışı bırakma, bu hareketi tamamen ortadan kaldırma. Kılıçdaroğlu onlara söz verdi ‘ben bu işi yaparım.’ 10 yıldan beri Kılıçdaroğlu kendisinden bekleneni yerine getiremedi. ” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun geçen günlerde “kaynak buldum” dediğini hatırlatan Canikli, “Nedir kaynak? ‘Uyuşturucu kaçakçılarından vergi alacaksınız, organ mafyasından vergi alacaksınız.’ Vergi nereden alınıyor? Kazançtan alınıyor. En hafif ifadeyle, tam bir zır cahillik. Vahim bir tablo bu. Ağzından çıkanı duymuyor. Sağlıklı muhakeme durumundan artık uzaklaşmış.” diye konuştu.

Canikli, “Süre verdiler dediler ki ‘bu yılın sonuna kadar bu işi halledeceksin. Halledemezsen gidicisin.’. Onun farkında Sayın Kılıçdaroğlu onun için ne konuştuğunu bilmiyor. Daha da beter olacak.” dedi.

Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Canikli, “Sayın Kılıçdaroğlu tövbe edebilirsin. Bu yaptıklarından vazgeçebilirsin. Artık siyasi ömrünün sonunda da olsa çık son bir kez de ki ‘Ben yanlış yaptım, af diliyorum bu milletten, Cumhurbaşkanımızdan’, seni affedelim. Yoksa gerçekten durumun iyi değil Sayın Kılıçdaroğlu.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongreler için hazırlanmış video mesajının gösterildiği kongrede, divan heyeti belirlendikten sonra raporlar okunarak delegelerin oylamasına sunuldu. Raporların kabul edilmesinin ardından, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı'nı belirlemek için seçime gidildi. 

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya, Vedat Demiröz, AK Parti milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de katıldı. 

"Kılıçdaroğlu; Bu memlekete demokrasi çoktan geldi"

Numan Kurtulmuş, Çekmeköy Nikah Sarayı'nda düzenlenen AK Parti Çekmeköy 5. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada ise 2020'nin herkes için unutulmaz olduğunu dile getirerek, geçen yılın kayıtlara her şeyin değiştiği bir dönem olarak geçeceğini, ekonomiden, eğitime, devlet yönetiminden şehirleşmeye kadar her alanda değişimlerin yaşandığı bir dönemi geride bıraktıklarını anlattı.

"Küresel ölçekte pandemiyle hatırlanacak bu 2020'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hatırlanacak başka tarafları da var. Türkiye için 2020, önemli başarıların yaşandığı bir dönem olarak hatırlanacak." diyen Kurtulmuş, Türkiye'de 2020'nin Doğu Akdeniz faaliyetleri, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör örgütleriyle mücadelesinin hatırlanacağını dile getirdi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Karabağ topraklarının Azerbaycanlı kardeşlerimizin üstün cesareti ve fedakarlığıyla kurtarılmasında Türkiye'nin çok önemli katkıları oldu. Cumhurbaşkanımız her platformda Azerbaycan'ın yanında yer aldı. İnşallah Karabağ, kıyamete kadar Müslüman Türk milletinin vatanı olacak. bir başka başarı kapalı tutulan Maraş'ın 'Cümle alem ne der?' diye kapalı tutulan Maraş'ın büyük bir cesaretle kayıtlara düşüldüğü bir yıl oldu. Bizim çocukluğumuzda bu milletin hemen hemen tamamına yakınının, bakmayın 3-5 tane zibidi 2020'nin en büyük kahırlarından birisi olarak kaydededursun. Milletimizin 99,9'unun gönlünde en büyük başarılardan biri olarak kaydedildi. Nedir o? Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıdır. İnşallah Ayasofya da kıyamete kadar bütün milletimize ve Müslümanlara açık olacak. Hatta Ayasofya başka dinlerden insanların da gelip ziyaret edecekleri tarihi bir yapı olarak bütün insanlığın hizmetinde olacak."

Türkiye'nin siyaset geçmişi ve demokrasi mücadelesinin çok zorlu süreçleri barındırdığını anımsatan Kurtulmuş, özellikle son dönemde Türkiye'nin büyük engellemelerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

17-25 Aralık darbe girişimi, 7 Şubat MİT krizi, Gezi Parkı odaklı eylemlerin bu süreçte yaşandığına dikkati çeken Kurtulmuş, "8 yılda belki belki 8 tane Türkiye'nin önünü kesme teşebbüsü oldu. Hepsini aşan sizsiniz. Hepsini elinin tersiyle kenara atan sizsiniz. 15 Temmuz darbecilerini tarihin çöplüğüne gömen sizsiniz. Bunu nasıl yapabildik? Bir davamız olduğu ve samimiyetle kenetlendiğimiz için. Beşeri planda milletten başka hiçbir güç tanımadığımız için, Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmediğimiz için bunları yapabildik." diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük yürüyüşünü engellemek isteyenlerin her zaman var olacağını ifade ederek, engelleri aşarak kendi yollarında yürümeye devam edeceklerini ifade etti.

Dışarıdan rahatsızlık duyanların yanında ülke içinde AK Parti'nin yürüyüşünü engellemek isteyenlerin varlığına dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Onlarcasını sayabilirim. 2020'den sonra Cumhurbaşkanımız 2021'de güçlü bir reform iradesini ortaya koydu. 2021 siyasi, ekonomik ve hukuk anlamında reformlar yılı olacak. Tam da böyle bir ortamda adamın birisi kalkıyor, 'Başörtülü bir hakim benle alakalı bir karar verirse adaletle hükmedeceğini zannetmiyorum.' diyor. Biz bu kafayı tanıyoruz. Bu kafayı 27 Mayıs'tan, 12 Eylül'den, 28 Şubat'tan tanıyoruz."

Kurtulmuş, konuşmasında İlker Başbuğ'un 27 Mayıs darbesine ilişkin ifadelerine de değinerek, darbenin dünyanın en aşağılık eylemlerinden biri olduğunu kaydetti.

Darbe imalarda bulunanlara 15 Temmuz'u unutmamalarını söyleyen Kurtulmuş, milletin bu girişimlere karşı duruşunu gösterdiğini anlattı.

Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde cumhurbaşkanı' ifadesine ilişkin ise şunları söyledi:

"Bu kabul edilir bir şey değildir. Hiçbir demokraside kabul edilebilir bir şey değildir. Kaldı ki bu zat 'Biz Türkiye'ye gerçekten demokrasiyi getireceğiz.' diyor. Kılıçdaroğlu; Bu memlekete demokrasi çoktan geldi. Demokrasi bedeli ödenmiş bir demokrasidir. Bu ülkedeki demokrasi 27 Mayıs'ın paletleri arasından kurtarıldı. Bu ülkedeki demokrasi, idam sehpalarında rahmetli Menderes için akıtılan kanlı gözyaşlarıyla getirilen bir demokrasidir. Bu memleketteki demokrasi 12 Eylül darbecilerine karşı kazanılmış, 28 Şubat'ın palet şakırtılarını durduran millet iradesiyle kazanıldı. En sonunda 27 Nisan'da Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının iradesiyle ters yüz edilen o darbeci zihniyete karşı verilmiş bir mücadeledir. En sonunda da 15 Temmuz gecesi 'Ya Allah ya Bismillah, Allah-u ekber' nidalarıyla yeniden bedeli ödenmiş, hakiki bir demokrasidir."

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise ilçede yönetimi devralacak ekibe başarılar diledi. AK Parti'nin bir dava hareketi olduğunu dile getiren Demiröz, "Bu ülkeyi yönetmek bizim boynumuzun borcu. Türkiye'yi AK Parti ve AK Parti kadroları yönetecektir. Kim ne derse desin, AK Parti ekonomide, siyasette, hukukta her zaman reformlar yapmıştır ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Dünyada 2020'yi pozitif büyümeyle kapatacak 3 ülkeden biriyiz. Hiç sağa sola kulak asmayın, yapanlar yurt dışından her türlü siyasi ve ekonomik saldırıyı yapıyorlar." diye konuştu.

Demiröz, seçimlerin teşkilatlarla kazanıldığını aktararak, AK Parti'nin 2023'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı daha yüksek bir oranla yeniden Cumhurbaşkanı seçeceklerini söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da 2023 ve 2024'teki seçimlerde AK Parti yine başarılı olacağını dile getirerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden AK Parti adayının kazanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongreler için hazırlanmış video mesajının gösterildiği kongrede, divan heyeti belirlendikten sonra raporlar okunarak delegelerin oylamasına sunuldu. Raporların kabul edilmesinin ardından, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı'nı belirlemek için seçime gidildi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya, Nurettin Canikli, AK Parti milletvekilleri, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da katıldı.AA

Zabıta personeli Muzaffer Bıyık’ı vurup intihar etti!

Sıcak Havalarda Ruhsal Dalgalanmalar: Yaz Aylarında Artan Kaygı ve Öfke Nedenleri

Ercan: Benim il başkanım kırmızı ışıkta duruyor onlar çakarlı araçlarla geziyor

Kartepeli Güreşçiler Türkiye Şampiyonası’na Damga Vurdu!

Zeytinyağlı Bakım Ürünleri Neden Bu Kadar Popüler? İşte Bilmeniz Gerekenler

İstanbul’da Bir İlk: Glutensiz Kafe ve Market Beylikdüzü’nde Hizmete Girdi

7 günde 54 kişi ölümün kıyısından alındı

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Başkan Önal, STK'ları ağırladı

Eğitim camiasından Başkan Önal’a hayırlı olsun ziyaretleri

Gebzeliler millet bahçesine akın etti

"Susamayı beklemeden su için"

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında son durum

Körfez’in hizmet filosu güçlendirildi

Yangınlara müdahale ekibi büyüyor

Alkollü sürücü tramvay yoluna daldı: 2 yaralı

Büyükşehir Bandosu Körfez sahilini inletti

Yan yatan traktörün altında kalan sürücü ağır yaralandı

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Yangınlara müdahale ekibi büyüyor

Kafenin deposunda yangın paniği

KOSKEM ile 54 kişi hayata tutundu

Apartman çatısı alevlere teslim oldu

Büyükşehir’den emniyet personeline deprem eğitimi

Karneval Kılavuz Çocuk Şenliği’nde eğlence doruklara çıktı

Mehmet Ali Paşa Mahallesi büyüklerinden Erdem Arcan’a hayırlı olsun ziyareti

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Geleneksel Lavanta Şenliği 25 Haziran’da İzmitlileri buluşturuyor

Kadın Meclisi Toplantısında Projeler Değerlendirildi

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

İstanbul'da bugün 12 saat su yok

THY, kabin memuru alacak

Taşıt ilanlarında 'yetki doğrulaması' zorunlu oldu

İsrail'den Tahran’a hava saldırısı: Füze üretim tesisleri hedef alındı

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Eyüpsultan’da çöp ev bina sakinlerini çileden çıkardı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Hakan Yazıcı: “Ekonomik Krizin Bedelini Sakaryalı Vatandaş Ödüyor”

Dolar bugün ne kadar?

Kartepeli Güreşçiler Türkiye Şampiyonası’na Damga Vurdu!

2025 Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Şampiyonası Sakarya’da

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası Nefes Kesti!

Çayırova’nın sporcuları madalya ve kupalara doymuyor

Tatilde bile çalıştılar, şampiyon oldular

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Darıca 1934 Gençlerbirliği, Bal Ligi’nde mücadele edecek

Kocaelispor, Bruno Petkovic ile prensip anlaşmasına vardı

Körfezli Esra Muti, dünyanın zirvesinde

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.