Tarih: 30.12.2015 12:54

Noter Tasdikli Atama Kehaneti Doğru Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü'ne yardımcı doçent kadrosuna Ayşegül Doğrucan alındı. Doğrucan'ın adı 53 gün önce Eğitim-Sen tarafından notere tasdik edildi.

15 GÜN İÇERİSİNDE ŞAHSEN BAŞVURU İSTENDİ

AÜ, 26 Ekim'de yayımlanan öğretim üyesi alımına ilişkin ilanda, Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Türk-İslam Düşüncesi Tarihi Anabilim Dalı'na 1 yardımcı doçent alınacağını duyurdu. Başvuracak adaylarda Felsefe Bölümü mezunu olmak, Türk İslam Düşüncesi alanında doktora yapmış olma şartı aranırken, adayların 15 gün içerisinde rektörlüğe şahsen müracaatları istendi.

BÖLÜM BAŞKANI'NIN EŞİNİN İSMİ VERİLDİ

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, müracaat süresi dolmadan 5 Kasım günü Antalya 10'uncu Noterliği'ne giderek, Felsefe Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğrucan'ın, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi eşi Ayşegül Doğrucan'ın kadroya alınacağını beyan etti. Öztürk'ün beyanı noter tarafından da tasdik edildi.

19 KASIM'DA İNGİLİZCE SINAVINA GİRDİ

Doktorasını 2015 Mayıs ayında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri'nden, 'Nihat Keklik'te Mantık ve Felsefe' başlıklı teziyle alan Ayşegül Doğrucan, 19 Kasım'da İngilizce sınavına girdi.

HEYET TARAFINDAN İNCELEMEDEN GEÇTİ

Üç kişilik jüri tarafından yapılan sınavdan geçen Doğrucan, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca özgeçmişi ve bilimsel çalışmaları üzerinde yine bir heyet tarafından incelemeden geçti. Ardından yönetim kurulu kararıyla atama işleminin yapılıp yapılmamasına karar vermek üzere rektörlüğe ulaştı.

28 ARALIK'TA GÖREVE BAŞLADI

Ayşegül Doğrucan, atama işlemlerinin tamamlanmasının ardından 28 Aralık'ta fakültede göreve başladı.

"AKADEMİK YETERLİLİK ORTADAN KALKTI"

Eğitim-Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, noterden de tasdik edilen bu atamanın, üniversitelerde bilimselliğin ortadan kalktığının en somut örneği olduğunu söyledi. Üniversitelerde akademik yeterlilik, liyakat gibi kriterlerin yerini, artık siyasi iktidara ya da üniversitedeki iktidar noktalarına yakın durma, eş, dost, akraba olma gibi ölçütlere bıraktığını savundu.

"İDDİAMIZ NOTER KANALIYLA DOĞRULANDI"

Öztürk şöyle dedi: "Hatta bilimsel kriterlerin tarafgir şekilde eğilip büküldüğü, esnetildiği bir dönemi üniversitelerde artık yaşıyoruz. İddiamız da noter kanalıyla doğrulanmıştır. Bu durum ODTÜ'de başka şekilde, AÜ'de farklı bir şekilde. Ama hepsi aynı sonuca hizmet eder halde yaşanmaktadır."

Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yakıt ise bu gelişmelerden haberinin olmadığını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —