Tarih: 01.10.2018 13:20

Nöbet tutan ailelere Türkiye'den yardım eli!

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail’in çıkardığı “Yahudi Ulus Devlet” yasası ile çok daha zorlu bir döneme giren Kudüs ve Mescid-i Aksa dünya Müslümanlarının ilgisini bekliyor. Kendilerini Mescid-i Aksa’nın korumasına vakfeden 350 bin Kudüslü Müslüman tüm zorluklara rağmen Mescid-i Aksa’da ribat (nöbet) tutmaya devam ediyor. Kudüs’ün İslami kimliğinin korunması için çalışmalar yürüten Mirasımız Derneği de Mescid-i Aksa’da nöbet tutan 265 aileye her ay düzenli olarak bin (1000) Türk Lirası nakit yardımında bulunuyor.

YARDIMLAR NİÇİN ÖNEMLİ?

Mirasımız Derneği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi; “Bilindiği gibi Kudüs İslam’ın en kutsal üç şehrinden biri ve Mescid-i Aksa da Müslümanların ilk kıblesi olmasının yanı sıra İslam’ın en kutsal üç mescidinden biridir. İsrail işgali altında bulunan Kudüs ve Mescid-i Aksa adım adım yıkıma doğru gidiyor. Yahudiler, Kudüs’ü İslam’dan arındırmak ve Mescid-i Aksa’nın yerine iddia ettikleri tapınağı inşa etmek istiyorlar. Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlar son günlerde iyice artmış ve en son geçtiğimiz Cuma günü 2 bin Yahudi asker eşliğinde kutsal mabedimize saldırmıştı.

Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Müslüman aileler bu baskınların önündeki en büyük engel. Bu aileler Mescid-i Aksa için mallarından geçtikleri gibi canlarını da ortaya koyuyorlar. Düzenli bir gelirleri olmayan bu ailelere sahip çıkmak her Müslümanın asli görevlerindendir. Mescid-i Aksa’da nöbet tutan aileler, Yahudi baskınlarına Kur’an okuyarak ve tekbir getirerek karşı koyuyorlar. Getirilen tekbirler ve okunan Kur’anlardan korkan Yahudiler, baskınlarını uzun süreli gerçekleştiremiyorlar. Mescid-i Aksa’da ribat görevi ifa eden Müslümanların sayısının artması için yapılan yardımların da artması gerekmektedir. Müslümanların Kudüslü Müslümanlara sahip çıkması, Mescid-i Aksa’nın korunmasının yanı sıra Kudüs’ün İslami kimliğinin de muhafazası anlamına gelmektedir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —