• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Nilüfer’de sömestr tatili kitapla renkleniyor

Nilüfer’de sömestr tatili kitapla renkleniyor

EĞİTİM 22.01.2026 10:58:49 0
Nilüfer’de sömestr tatili kitapla renkleniyor
Nilüfer Belediyesi’nin çocukların sömestr tatilini verimli geçirmeleri amacıyla düzenlediği etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. "Çocuklar Kütüphanede" buluşmaları kapsamında Üçevler Kütüphanesi’ne konuk olan yazar Burcu Aktaş, çocuklarla "Vahşi Şeyler" romanı üzerinden kentsel dönüşümü, kaybolan hâtıraları ve doğanın yaşam mücadelesini konuştu.
Nilüfer Belediyesi, sömestr tatili boyunca çocukları sanat ve edebiyatla buluşturmaya devam ediyor. Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte yazar Burcu Aktaş, Nilüferli çocuklarla bir araya gelerek yazarlık serüvenini ve son romanı "Vahşi Şeyler"in hikâyesini paylaştı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Aktaş, değişen şehirlerin hem insanlar hem de hayvanlar üzerindeki etkilerini anlattı.
85 Yaşındaki bir kahramanın gözünden şehir
Söyleşide yazarlık serüvenini ve kitabın ortaya çıkış hikâyesini paylaşan Burcu Aktaş, çocukları "Vahşi Şeyler" romanının 85 buçuk yaşındaki kahramanı Mualla’yı anlattı. Kendi yaşamadığı bir dönemi kaleme almanın zorluklarına değinen Aktaş, karakteri yaptığı gözlemleri şu sözlerle aktardı: "Bir karakter yaparken onun gerçekçi olması gerekir. Ben henüz o yaşta olmadığım için, 85 yaşındaki birinin nasıl yürüdüğünü, nasıl oturduğunu çok iyi gözlemlemek zorundaydım. Mualla, değişen ve betonlaşan şehre artık sadece penceresinden bakan, dışarıdaki hıza ayak uyduramayan bir karakter."
Söyleşinin odak noktasını kentsel dönüşüm ve bu dönüşümün hem insanlar hem de hayvanlar üzerindeki etkileri oluşturdu. İstanbul’da büyüdüğü yerlerin zamanla nasıl değiştiğini ve hâtıraların geçtiği mekânların yok oluşunu anlatan Aktaş, çocukları "işgal edilen yaşam alanları" üzerine düşünmeye davet etti.
Kitabın çıkış noktasının 2013 yılında gördüğü bir haber olduğunu belirten yazar, "Ormandan inip İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçmeye çalışan yaban domuzlarını gördüğümde bu hikâye zihnimde canlandı. Doğasında yüzmek olmayan bu hayvanlar neden kaçıyordu? Şehir onların üzerine geldiği için mi? Temel soru şu: Yaşam alanı arayan hayvan mı vahşi, yoksa o alanı yok eden insan mı?" ifadelerini kullandı.
"Kitap mutsuzluk değil, düşünmeyi vaat eder"
Romanda geçen dürbün metaforuyla, insanın kendi yaşadığı sokağa bile ne kadar yabancılaşabileceğini vurgulayan Burcu Aktaş, çocuklara çevre bilinci ve empati üzerine önemli mesajlar verdi. Kitabın hüzünlü bir yanı olsa da mutsuzluk vadetmediğini, aksine okuru düşünmeye sevk ettiğini belirtti.
Söyleşinin sonunda çocukların sorularını içtenlikle yanıtlayan Burcu Aktaş, günün anısına kitaplarını imzaladı.

Yeniden Refah Gebze’de Bayrak Değişimi: Engin Kılıç Görevi Halil Bilikci’ye Devretti

İzmit’in yıldızları, Türkiye Şampiyonası’na damga vurdu

Çocuklar İçin İşitme Cihazı Seçimi: Aileler Nelere Dikkat Etmeli?

GEBZE ZABITASINDAN “GÜVENİLİR GIDA” EĞİTİMİ

GEBZE OKUR PROJESİ KAPSAMINDA NURULLAH GENÇ GEBZELİLERLE BULUŞTU

470 Gölcük Belediyespor Taekwondo Sporcusu Kuşak Atladı

Büyükşehir, Şehir Hastanesi alt geçidini ışıl ışıl yaptı; Şehir Hastanesi alt geçidi artık risk oluşturmuyor

Atölyede Sağlam İş, Güvenli Gelecek: Hırdavat ve İş Güvenliğinde Akıllı Seçim

Vali Aktaş Gölcük’te Muhtarların Taleplerini Dinledi

Çayırova’dan Gazze’ye kardeşlik eli uzandı

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL ZİYARETİ

Asker Paketi ve Asker Seti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Büyükşehir, filenin velilerini GEBZESEM’de buluşturdu; Bu turnuvanın kazananı dostluk oldu

Genel Başkan Rıdvan Eşin: Genel Merkezimiz Diyalog ve İstişarenin Adresi Oluyor

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

Kartepe’de Ramazan Hazırlığı

Pazarcı Esnafından Kumsar’a Yoğun İlgi

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Vali İlhami Aktaşı Ziyaret Etti

Üniversite yolculuğunda ilk destek Darıca Belediyesi’nden

Çayırova’da bilgi evi öğrencileri, bilgilerini yarıştırdı

Gölcük Belediyesi Voleybolda tarih yazdı: Üst Üste 3. Şampiyonluk

Köstebekler aynı anda tünel açmaya devam ediyor; Körfezray’da çalışmalar 4 TBM ile hız kazandı

Büyükşehir’in kontrol botu ihaleye çıkıyor

Şampiyon Karateciler Başkan Kocaman’ın Konuğu Oldu

Düzyaylalılar Derneğinden Vali Aktaş’a Davet

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi ve Kulüp Başkanları, Vali Aktaş'ı Ziyaret Etti

Ertan Şimşek: Yeni Nesil Liderlik Artık Empati ve İletişim Üzerine Kuruluyor

Gebze’de "Çözüm Odaklı" Saha Mesaisi: Meclis Üyesi Ayhan Yılmaz Esnafla Buluştu

Fadime Teyze, Büyükşehir’le yalnız değil

Başkan Büyükakın, Ankara’da

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.