Tarih: 18.12.2011 13:36

Nihat Ergün'den gençlere sitem

Facebook Twitter Linked-in

AKP İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın 20 ili kapsayan ‘Ak Vizyon 2023 Kocaeli İstişare Toplantısı' çalıştayına dün akşam devam edildi. Sekapark Otel'de gerçekleşen çalıştayın ikinci gününde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, il başkanı Mahmut Civelek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve gençlik kolları genel başkan yardımcısı Burak ceylan ve Enes Şişman birer sunum yaptı. 

 

 

"YOLUNUZA DEVAM EDİN"

 

AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, açılış konuşmasında 20 ilden gelen ve çalıştaya katkı sunan 40 genç arkadaşına teşekkür etti. Akın'dan sonra sözü alan il başkanı Mahmut Civelek, “Yusuf dakika bir gol bir hemen bölge toplantısı yaparak ona olan güvenimizin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Siyaset zordur. Ben 24 yaşında siyasetten anlamıyordum 35 yaşında belediye başkanı oldum. Siz de önününe ne engel çıkarsa çıksın yolunuza devam edin. Başbakanımızı örnek alın” dedi.

 

 

"DÜNYA YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAKSINIZ"

 

Daha sonra gençlere ‘Gençlik ve Üniversite' konusuyla ilgili bir sunum yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı  Burhanettin Çoban, “Milli Türk Talebe Birliği'nde yetişmiş biri olarak bu gelenekten gelen çoğu insan şuan devletin önemli kademelerinde görev yapmaktadır. Ben inanıyorum ki bugün sahip olduğumuz gençlik yarın sadece ülke değil dünya yönetiminde de söz sahibi olacak” diye konuştu. Çobanın ardından mikrofonu eline alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  ‘Gençlik ve Yerel Yönetimler' konulu bir sunum yaptı. 

 

 

"GENEL BAŞKANI ÖRNEK ALIN"

 

Konuşmasına halkın seçim yaparken nelere dikkat ettiğini aktararak başlayan Karaosmanoğlu, “Halk neyi, niçin seçeceğini çok iyi biliyor. Düşünün ki bazı partiler seçimlerde aday bulmakta zorlanıyor. Kendimizi geleceğe iyi hazırlamalıyız. Bu ülkenin idealist gençlere ihtiyacı var. Adam gibi adam olacağız, genel başkanımızı örnek alacağız. AKP, büyük bir siyaset okuludur” diyerek sözlerine son verdi. Çalıştaya gecikmeli olarak katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise gençlerle ülke siyasetini konuştu. 

 

 

 

GENÇLERE SİTEM ETTİ

 

Bakan Ergün, zaman zaman gençlere sistem dolu konuşmasında şunları söyledi: “Gençliğe iyi bir alt yapı hazırlayamazsak 21.yüzy bizim için sıkıntılı olur. Nüfusumuzun genç ve dinamik olmasıyla övünmeliyiz. Siyaset zahmetli bir iştir. Tartışmak, geniş yürekli olmak lazım. Ben 18 yaşından beridir siyasetin içindeyim. 26 yaşında ilçe başkanı oldum. Şimdi o yaşata birine ilçe başkanlığı görevi vermek için düşünüyoruz. Gençlik kollarının geleneksel görevleri vardır.

 

 

 

"RAHATA ALIŞIYORSUNUZ"

 

Mesela o dönemlerde bir iş yaparken salon süslemesinden tutunda toplanmasına kadar her şeyi yapardık. Şimdi ise bir bayramlaşmaya gidiyorum kolonyaya şirket çalışanı tutuyor. Gençler rahata alışıyor. Yine eskiden bizler bir yere giderken araba bulmakta zorlanırdık, şimdi yönetimde olan herkesin bir arabası var. Çok hızlı bir şekilde siyasi mevkii sahibi olabilirsiniz ancak, siyasetçi olmak başka bir şey.” Bakan Ergün, konuşmasının sonunda gençlerin sorularını da yanıtladı. Gençler program sonrası bakan Ergün'le hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —