Tarih: 21.03.2013 17:26

Nevruzu coşkuyla kutladılar!

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Protokolü ve vatandaşlar önce baharın müjdecisi olan nevruzu kutladılar sonra da geleneksel kiraz dağıtım törenini düzenlediler.

 

Törene Kaymakam Hasan Göç, Belediye Başkanı Cemil Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Faruk Ünal, Emniyet Müdürü Yüksel Toprak, diğer birim amirleri ile okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yapılan kutlama saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra öğrencilerin günün önemini anlatan şiir ve yapılan konuşmalardan sonra folklor gösterileri, çuval yarışmaları, yumurta taşıma yarışmaları, halat çekme yarışmaları oldu. Protokole ise pişmiş yumurta dağıtılarak onların tokuşturuldu. Yakılan ateşte atlayan Kaymakam Hasan Göç, Belediye Başkanı Cemil Yaman ve diğer protokol üyeleri daha sonra temsili olarak örste demir dövüldü. 

 

Fidan dağıtım töreni de yapıldı!

İlçe Kaymakamı Hasan Göç ve Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın kiraz fidanını dağıtımını başlatmasıyla 3000 adet erişkin fidan adreslere teslim edilmeye başlandı. Belediye Park Bahçeler Müdürü M. Emin Arslan, dağıtımı başlanan 3000 adet erişkin kiraz fidanı, ilçe sakinlerinin şahsi müracaatlarını daha önce aldık şimdi ise fidanları zarar vermeden bahçelerine kadar ulaştırarak dikimi için de destek veriyoruz. Daha yeşil bir Dilovası için müdürlüğümüz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” dedi.

 

 Belediye Başkanı Cemil Yaman, daha yirmi otuz yıl öncesine kadar kiraz ağaçlarıyla süslü olan ve kirazıyla meşhur olan Dilovası’nda bugün kirazın bitme noktasına gelmesinden duyduğu üzüntüyü aktararak, Dilovası’nın her yeri kiraz ağaçlarıyla kaplıyken bu gün o eski günleri özlemle anıyoruz. Bizlerde, ilçemizle özdeşleşen kiraz ağacıyla tekrar ilçe halkını buluşturmak ve Dilovası na renk katan bu güzelliği devam ettirmek için kirazı tekrar buluşturmayı hedefledik. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz fidan dağıtım töreninde, geçen yıllarda dağıttığımız kiraz fidanlarının ilçemizi süslemesi bizleri mutlu etmektedir. Önümüzdeki yıllarda bu geleneği devam ettireceğiz” dedi. Başkan Yaman, kendi mütevazı imkanlarıyla 300 fidan dağıtımını gerçekleşti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —