• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Netanyahu: "Türk ve Katar askerleri Gazze’de olmayacak"

Netanyahu: "Türk ve Katar askerleri Gazze’de olmayacak"

POLİTİKA 28.01.2026 14:00:25 0
Netanyahu:
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasının ikinci aşaması kapsamında kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’ne ilişkin, "Türk ve Katar askerlerini Gazze’ye getireceğimiz söyleniyor. Bu da olmayacak" dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs’te basın toplantısı düzenledi. Gazze Şeridi’ndeki son duruma ve bölgedeki ateşkesin ikinci aşamasına ilişkin konuşan Netanyahu, "Şimdi odaklandığımız iki görev var: Hamas’ın silahlarını etkisiz hale getirmek ve Gazze’yi silah ve tünellerden arındırmak. Başkan Trump ile anlaştığım gibi yalnızca iki ihtimal var: Ya bu iş kolay yoldan yapılacak ya da zor yoldan ama her halükarda yapılacak. Şimdi Gazze’nin yeniden inşasına silahsızlandırma olmadan izin vereceğimiz konuşuluyor. Bu olmayacak" diye konuştu.
Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın yakında iki yönlü olarak açılacağını belirten Binyamin Netanyahu, "Kimsenin çıkışını engellemeyeceğiz. Açık erişim olmayacak. İnsanlar çıkacak, insanlar girecek. İsrail tarafından detaylı şekilde kontrol edilecek" dedi.
İsrail başbakanı, günlük kaç yayanın girişine izin verileceğini tam olarak bilmediğini belirterek, tahmini "50 kişi artı aile üyeleri" ifadelerini kullandı.

"İsrail, tüm bölgede güvenlik kontrolünü sürdürecek"
Netanyahu, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti kurulmasına ilişkin, "İsrail, Ürdün Nehri’nden denize kadar tüm bölgede güvenlik kontrolünü sürdürecek. Bu Gazze Şeridi için de geçerlidir" ifadelerine yer verdi.
Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasının ikinci aşaması kapsamında kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Katar ve Türkiye’nin yer almayacağını söyleyen Netanyahu, "Türk ve Katar askerlerini Gazze’ye getireceğimiz söyleniyor. Bu da olmayacak" dedi.
İsrail başbakanı, Filistin Yönetimi’nin Gazze’nin günlük yönetiminden sorumlu Filistin teknokrat komitesinin yapısından memnun olmadığını belirterek, komiteyi kontrol ettiklerini vurguladı.

"İran, İsrail’e saldırma gibi ciddi bir hata yaparsa daha önce hiç görmediği bir güçle karşılık vereceğiz"
ABD’nin muhtemel saldırısının ardından İran’ın İsrail’e herhangi bir saldırısının sert karşılık göreceğini kaydeden Netanyahu, "İran ekseni toparlanmaya çalışıyor ama buna izin vermeyeceğiz. Eğer İran, İsrail’e saldırma gibi ciddi bir hata yaparsa daha önce hiç görmediği bir güçle karşılık vereceğiz. ABD bizimle sürekli iletişim halinde. Başkan Trump için ne yapacağını veya yapmayacağını söylemek istemiyorum" diye konuştu.

"Urich, Katar hakkında bana tek kelime söylemedi"
İsrail Başbakanı Danışmanı Yonatan Urich’in Katar’dan para alarak Doha için PR kampanyası yürüttüğü iddialarına da cevap veren Netanyahu, "Jonatan Urich, Katar hakkında bana tek kelime söylemedi. Ama ben Katar hakkında konuştum. Katar’ı eleştirdim savaş sırasında. Sözlü olarak saldırdım, çünkü sert eleştirilerim vardı. Ve aslında Katar topraklarına da saldırdım. Jonatan Urich ile ne olduğunu bilmiyorum, ama hakimin ne dediğini biliyorum" ifadelerini kullandı.
Netanyahu, 7 Ekim 2023 olaylarında sorumluluk alıp almayacağı sorusuna da, "Herkes sorumluluğunu alacak" yanıtını verdi.

KÜLLİYE’DEN CANLI: BİR RAMAZAN AKŞAMI KÜLLİYE’DEN İFTAR YAYINI

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın MÜSİAD Gebze Ziyareti

Gebze, Barış Manço’yu eserleriyle andı

Denizlerimizde (Batı Karadeniz ve Marmara’da) Fırtına Bekleniyor !

“İhracatın Liderleri Ödül Töreni” Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat ve Vali İlhami Aktaş, Katılımlarıyla Gerçekleşti

Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat ve Vali İlhami Aktaş, Gebze Teknik Üniversitesini Ziyaret Ettiler

BİM’e Ramazan Bereketiyle Geliyor

Ramazan’ın en güzel yaşandığı şehir Kocaeli olacak

Milliyetçi Hareket Partisi Dilovası İlçe Teşkilatımızdan Kadınlara Vefa ve Birlik Kahvaltısı

Kartepe’de Tiyatro Akşamı

Yunus Emre Camii, Ramazan’a yeni yüzüyle giriyor

YENİDEN REFAH GEBZE’DE HALİL BİLİKCİ DÖNEMİ BAŞLADI!

Kardeş Pası Basketbol Şampiyonası başlıyor

Yeniden Refah Gebze’de Bayrak Değişimi: Engin Kılıç Görevi Halil Bilikci’ye Devretti

İzmit’in yıldızları, Türkiye Şampiyonası’na damga vurdu

Çocuklar İçin İşitme Cihazı Seçimi: Aileler Nelere Dikkat Etmeli?

GEBZE ZABITASINDAN “GÜVENİLİR GIDA” EĞİTİMİ

GEBZE OKUR PROJESİ KAPSAMINDA NURULLAH GENÇ GEBZELİLERLE BULUŞTU

470 Gölcük Belediyespor Taekwondo Sporcusu Kuşak Atladı

Büyükşehir, Şehir Hastanesi alt geçidini ışıl ışıl yaptı; Şehir Hastanesi alt geçidi artık risk oluşturmuyor

Atölyede Sağlam İş, Güvenli Gelecek: Hırdavat ve İş Güvenliğinde Akıllı Seçim

Vali Aktaş Gölcük’te Muhtarların Taleplerini Dinledi

Çayırova’dan Gazze’ye kardeşlik eli uzandı

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL ZİYARETİ

Asker Paketi ve Asker Seti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Büyükşehir, filenin velilerini GEBZESEM’de buluşturdu; Bu turnuvanın kazananı dostluk oldu

Genel Başkan Rıdvan Eşin: Genel Merkezimiz Diyalog ve İstişarenin Adresi Oluyor

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

Kartepe’de Ramazan Hazırlığı

Pazarcı Esnafından Kumsar’a Yoğun İlgi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.