Tarih: 06.08.2019 16:02

Nesnelerin İnterneti Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle internet ve teknoloji hız kesmeden tüm dünyada ilerlemekte. Son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan yenilikler arasında nesnelerin interneti kavramı birçok internet kullanıcısı tarafından merak edilmekte. Peki bu nedir? ne işe yarar ve sağladığı imkanlar nelerdir?

Nesnelerin İnterneti Nedir?

İnternet dünyası günümüzde engel olunamaz bir şekilde ilerlemekte ve insanlar üzerinde farklı izlenimler bırakmaktadır. Son yıllarda farklı cihaz ve gereksinimlerin artması ile yeni kodlama ve yazılımlar ihtiyaç haline gelmiştir. En büyük ihtiyaçlardan biride tüm nesnelerin belirli bir işlemle birbirine olan bağlantısıdır. Bu konuda nesnelerin interneti tam da burada devreye girmektedir. Kısaca açıklayacak olursak bu kavramı, bir cihazın başka bir cihaza bağlanarak birbirleri arasında işletme faaliyeti diyebiliriz. El aletleri ve kumanda gibi cihazlardan yola çıkacak olursak birçok örnekler verebiliriz. Bu örnek arasında, bir kumandanın bir tuşuna basılmasıyla Televizyonu devreye sokması ve kontrol edilmesi gibi diyebiliriz.

Nesnelerin İnterneti Nerelerde Kullanılmakta?

Genel olarak hemen her sektörde bu kavram geçerlidir, gelişmiş cihaz ve teknoloji ürünlerinin tüm işletimlerinde büyük bir gereksinimdir. Nesnelerin interneti nedir? diye geniş kapsamlı baktığımızda birçok farklı alanda yarar sağladığını görmekteyiz. Sektör bazında bakıldığında, bankalarda, sigorta şirketlerinde, kamu kuruluş ve özel kuruluşlarda önceliklidir. Fakat birçok kişi özellikle akıllı daire ve işletmelerde nesnelerin interneti uygulamasına önem vermektedir. Örneğin akıllı bir dairede olan klima, gelişmiş ütü, duşa kabini, ısıtıcı, soğutucular ve sayamadığımız birçok gereç, akıllı telefon üzerinden birbiri ile iletişim kurmaktalar.

Nesnelerin İnterneti Ülkemizde Kullanımı Hangi Aşamada?

Türkiye son yıllarda birçok alanda dünyada bulunan teknoloji gelişmeleri yakından takip etmektedir. Her ne kadar Avrupa ve diğer bölgelerde 1999 yılında ortaya çıkmış olsa da ülkemizde son yıllarda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Özellikle büyük işletmeler nesnelerin interneti sayesinde birçok cihaz ve işletim mekanizmalarını kolayca işletmekteler. Özellikle teknoloji web siteleri bu konuda farklı paylaşımlar yaparak bu kavramı yaymaktalar. Bu ve buna benzer bilgilere sahip olmak için http://dijitalin50tonu.com teknoloji haber sitesine girerek tüm gelişmeleri öğrenebilirsiniz.

Detaylar: http://dijitalin50tonu.com/nesnelerin-interneti-nedir/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —