Tarih: 23.01.2017 14:08

'Negatif puanlar sicil affı ile silinecek

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Ticaret Odası, TBMM’de kabul edilen ‘Sicil Affı’, ‘Yatırımcılara Vergi ve Harç Muafiyeti Getiren Tasarı’ hakkında bilgilendirmede bulundu. GTO Başkanı Nail Çiler tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Sicil affı, yatırımcılara vergi ve harç muafiyeti getiren tasarı TBMM'de kabul edildi. Torba yasa tasarısının 25. maddesiyle, borçlarını geciktiren ya da çeşitli sebeplerle ödeyemeyen vatandaşların, bir nedenle kredi sicillerine yerleşen negatif puanlar, TBMM'den geçen sicil affı ile temizlenmiş olacak

. EN ÖNEMLİ MADDE

Üyelerimizin ticari hayatlarının önemli sorunlarından biri olan ve Gebze Ticaret Odası olarak gerekli düzenlemenin yapılarak ülkemiz iktisadi hayatına canlılık kazandıracağı, üyelerimizle yaptığımız danışma toplantıları sırasında açıkça ortaya çıkan Sicil Affı tasarısı, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanu’nun en önemli maddelerinden biridir.

LİSTEDEN SİLİNECEK

Düzenleme öncesinde borcun ödenmesine karşın 5 yıl boyunca listede kalmaya devam eden kayıtlar, kredi kartı, kredi, çek, senet borçlarının 6 ay içinde ödenmesi veya borçların yapılandırılması ile Bankalar Birliği’nin listesinden silinecek. Kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırılması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmayacak. Yaklaşık 1 milyon 600 bin işletme sahibinin yararlanacağı tahmin edilen, üyelerimizin beyaz bir sayfa açarak, yeni kredi imkanı bulacakları, bu ivmeyle yeni iş yeri açabilecekleri düzenlemenin hayırlı olmasını dileriz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —