Tarih: 15.12.2011 10:40

"Ne gerekiyorsa yapacağız"

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Üst Kurulu(İSG), Başkan Karaosmanoğlu’nun idaresinde bir araya geldi. Toplantıya Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyükakın ve Mustafa Çöpoğlu ile daire başkanları, bağlı kuruluşların genel müdürleri ve birim amirleri katıldı. Toplantıda İSG’nin tüm faaliyetlerinin; çalışan sağlığını ve iş güvenliğini ön planda tutmak, eğitimlerle çalışanların İSG bilincini artırmak, İSG mevzuatlarına ve standartlara uygun hareket etmek, çalışanların periyodik sağlık kontrollerini yaparak hastalıkların önceden teşhisini sağlamak, İSG performansında sürekli iyileşmeyi sağlamak, oluşabilecek iş kazalarını ve meslek hastalıklarını alınacak tedbirlerle önlemek, ülke genelinde kamu kurumu olarak örnek teşkil etmek üzerine kurulu bulunduğu ifade edildi.

 

 

 

DR. POYRAZ BİR SUNUM YAPTI

 

Toplantının başlangıcında Başkan Karaosmanoğlu ve kurula bir sunum yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, 2005 yılında başlattıkları işçi sağlığı ve iş güvenliği konusundaki çalışmalarına İGS’nin toplanmasıyla birlikte yeni bir kilometre taşı daha eklediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin 12 ilçesinde çalışanları bulunduğunu hatırlatan Poyraz, ‘’Ortak sağlık birimlerimizi ve işçi sağlığı kurullarımızı oluşturduk. Her ay düzenli olarak toplanıp, iş güvenliği, iş kazalarının önlenmesi ve işçi sağlığı konularında çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir’e bağlı birimlerimizde oluşturulan kurullarımız en iyi şekilde çalışıyor. Bugün de bunların üst kurulu konumundaki İSG’nin toplantısını yapıyoruz. İSG, altı ayda bir toplanacak’’ bilgisini verdi.

 

 

 

İŞÇİ SAĞLIĞI EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZDİR

 

Poyraz’ın sunumunu ve verdiği bilgileri dikkatle dinleyen Başkan Karaosmanoğlu da, kurula seslendi. İş sağlığı ve iş güvenliği konularına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kurumumuzda görev yapan çalışanlarımızın iş sağlığı ve iş güvenliği bizi çok yakından ilgilendiriyor. Büyükşehir olarak çok büyük bir aileyiz. Bizim için önce güvenlik geliyor. Güvenlik de beraberinde iş ve işçi sağlığını getiriyor. İş kazaları büyük iş kayıplarına yol açabiliyor. Gelişen ülkelerde iş güvenliğine son derece önem veriliyor. Bu konuda insan için, çalışan arkadaşlarımız için, müteahhit elemanlarımız için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Müteahhitlerimizin de gerekli önlemleri almasını sağlamalıyız. Çalıştığımız ortam sağlıklı olacak, hijyene önem verilecek. Çalışanımıza büyük değer veriyoruz. Çalışanlarımızın her biri bizim için ayrı ayrı bir değerdir’’ ifadesini kullandı.

 

 

 

İŞ YERİ HEKİMLİĞİ FAALİYETLERİ

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iş ve işçi sağlığı konularında yapılan çalışmalarla bugüne kadar 17 adet işçi sağlığı ve güvenlik kurulu oluşturuldu. Aralarında doktor ve hemşirelerinde yer aldığı 54 personelle 2011 yılında 31. 470 iş yeri hekimliği faaliyeti yürütüldü. 2005 yılının ilk beş ayından bugüne kadar geçen yaklaşık 6 yıllık dönemde ise toplam 187. 703 hekimlik faaliyeti gerçekleştirildi. 6 yılda çalışanlara Hepatit B, tetanos ve grip aşılarından oluşan toplam 9. 762 aşı yapıldı. İşçi sağlığı kurulu bünyesinde yer alan merkez laboratuarında biyokimya, seroloji, mikrobiyoloji ve hematoloji tetkikleri kapsamında toplam 23. 845 kişiye tahlil yapıldı, 6 yılda yapılan tetkik sayısı 298. 713 ’e ulaştı. Ayrıca gezici sağlık aracı bünyesinde 2010 ve 2011 yıllarında toplam 9. 263 adet röntgen çekildi, toplam 3. 518 solunum fonksiyonu testi yapıldı ve toplam 1. 703 adet işitme testi yapıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —