Tarih: 07.09.2012 11:36

Namazgâh Barajı'nda ikinci aşamaya geçiliyor

Facebook Twitter Linked-in

Kandıra’da yapımı devam eden Namazgâh Barajı'nda suyu tahliye edecek olan 145 metre uzunluğundaki baraj kondüvi (dip savak) tünel inşaatı tamamlandı. Dolgu işlemi başlayacak olan barajın yapımının devam edebilmesi için Namazgâh Deresi yatağının yönü değiştirilecek. Dolgu işlemi bittikten sonra ise üçüncü aşama olan mekanik montaj yapılacak.

 

 

DİP SAVAK (KONDÜVİ) TAMAMLANDI

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Namazgâh Barajı’nda dip savak’ın tamamlanması kapsamında program düzenleyecek. Kandıra İSU şantiyesinden başlayacak olan program Namazgâh Barajı’nda kadar yapılacak olan yürüyüşle devam edecek.

 

 

PROGRAM 09.00’DA BAŞLAYACAK

 

 

Yaklaşık 5 kilometre olan yürüyüş 8 Eylül Cumartesi günü saat 08.30’da başlayacak. Yürüyüşün ardından Namazgâh deresi yatağının yönü değiştirilecek. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra kent protokolü de katılacak.

 

 

27 MİLYON TL’YE MALOLACAK

 

 

Kandıra’nın ve çevre köylerin su ihtiyacını karşılayacak olan Namazgâh Barajı, 27 milyon TL’ye mal olacak. 2013 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen barajın toplam depolama hacmi 25 milyon metreküp. Gövde yüksekliği 35, kret uzunluğu 504 ve kret genişliği 8 metre olan baraja 12 bin 143 metre uzunluğunda ve 600 mm çapında çelik boru terfi hattı döşenecek. 450 bin metreküp kazı ve 840 bin metre küp gövde dolgusu yapılacak çalışmalar kapsamında 35 bin metre küp beton+betonarme yapılacak.

 

 

KÖYLERE DE HİZMET VERECEK

 

 

Kandıra Namazgâh Barajı, Kandıra ilçe merkezi ve Karadeniz sahillerindeki turistik yerleşimler ile Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerinin toplam 259 köy ve mahallesinin içme suyunu karşılayacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —